Gyártók Ugrásra kész az 1479 lóerős Bugatti

Ugrásra kész az 1479 lóerős Bugatti

autopro.hu | 2016.03.04 06:33

Ugrásra kész az 1479 lóerős Bugatti

Gyorsasági rekord döntésére készül a Genfi Autószalonon bemutatkozó Chiron.

Hirdetés

Meg szeretné tartani a leggyorsabb utcai autót gyártó konszern címét a Volkswagen: a napokban a Genfi Autószalonon debütáló Bugatti Chiron izmosabb, mint elődje, ugyanis az 1479 lóerős gép 2,5 másodperc alatt teljesíti a százas sprintet, a gyártó szerint a gyorsulás közúton csak az elektronika lekorlátozása miatt áll meg 420 kilométer/órás sebességnél.

A Bugatti sokat tett azért, hogy a Chiron ne csak a gyorsasági rekordot döntse meg, hanem még komolyabb hírnevet is hozzon konszernnek: továbbfejlesztették a 8 literes, W16-os motort, beépítettek négy új, nagyobb turbófeltöltőt, majd a már megerősített alapot olyan elemekkel egészítették ki, mint az adaptív futómű vagy a szénszálas váz.

A Chironból várhatóan 500 darab készül majd, az előrendelések során 150 fő már jelezte is vásárlási szándékát. A modell alapára 2,6 millió dollár (körülbelül 740 millió forint), ezen felül a luxus sportautókat gyártó vállalat szóvivője az autó premierén nem kívánt finanszírozási részleteket elárulni.

A Bugatti egyike azon kevés márkának a VW-csoporton belül, mely nem tesz közzé pénzügyi eredményeket. Bár a dízelbotrány kirobbanása után Matthias Müller úgy nyilatkozott, hogy minden eladott autónak profitot kell termelnie, s ezért a márka eladásának gondolata is felmerült, mivel a Chiron fejlesztése már a vége felé közeledett, a Bugatti mégis maradhatott a német gyártó kötelékében.

Kiemelt Partnereink