Gyártók Trumpnak nem kell a Boeing

Trumpnak nem kell a Boeing

autopro.hu/P.M. | 2016.12.07 14:35

Trumpnak nem kell a Boeing

Az amerikai kormány a Boeingtől vásárolt volna kettő vagy még több új repülőt a leendő amerikai elnökök számára, hat héttel a beiktatása előtt azonban Donald Trump bejelentette, hogy lőttek a több mint 4 milliárd dolláros Air Force One megrendelésnek.

Hirdetés

A Boeing vadiúj 747-es Air Force One-t épít a leendő elnököknek, de a költségek elszálltak, több mint 4 milliárd fölé. Megrendelés lefújva! – írta Twitterén Trump.

Az új repülők 2024 környékétől álltak volna szolgálatba, ami egyébként azt is jelenti, hogy maga Trump azokkal biztosan nem repült volna, hacsak nem nyeri meg a következő, 2020-as elnökválasztást is. Csakhogy az amerikai légierő a gyártás felgyorsítását kérte, mivel a jelenleg használt gépek egyre jobban avulnak el, és a javítási költségeik is folyamatosan nőnek. Trump döntésével pedig akár még rosszabbul is járhatnak az adófizetők, mivel ezek a javítási költségek, illetve a szerződés felmondásával járó kiadások még nagyobb pazarlást is eredményezhetnek.

Mivel legfeljebb pár darab repülőgépet vásárolt volna az amerikai kormány az elnök számára a Boeingtől, Trump döntése inkább a gyártó számára presztízsveszteséget jelent, mintsem jelentős anyagi kiesést.

Bővebben az indexen.

Kiemelt Partnereink