Gyártók Több mint félmilliárd dollárt fektet be a BMW az Egyesült Államokban

Több mint félmilliárd dollárt fektet be a BMW az Egyesült Államokban

MTI | 2017.06.27 09:33

Több mint félmilliárd dollárt fektet be a BMW az Egyesült Államokban

Mintegy 600 millió dollárt fektet be a német BMW autókonszern egyesült államokbeli spartanburgi üzemének fejlesztésébe – jelentették be a müncheni székhellyel rendelkező vállalat vezetői.

Hirdetés

A befektetéssel a SUV új X-osztály modelljeinek gyártását kívánják támogatni.

A tervek szerint 2018 és 2021 között megvalósuló fejlesztés ezer új munkahelyet is teremt majd az 1992 óta működő spartanburgi gyárban, amely a vállalat legnagyobb üzeme a világon, és az X-osztály modelljeit gyártja az amerikai és a globális piac számára. A több mint 9 ezer embert foglalkoztató üzemben a tavalyi évben több mint 411 ezer járművet gyártottak.

A BMW Group Production Networknek 31 gyártó és összeszerelő üzeme van a világ 14 országában, a vállalat a szomszédos Mexikóban is üzemet létesít: San Luis Potosiban a 3-as sorozatú modellek gyártását tervezik 2019-től.

A BMW és a Daimler volt 2016-ban a két legnyereségesebb ágazati cég a világon az Ernst & Young (EY) vállalati tanácsadó cég adatai szerint.

Harald Krüger vállalatvezető korábban elmondta, növelni akarják a különösen nagy nyereséget termelő sportmodellek gyártását, és az így befolyó összegeket részben arra fordítják, hogy fejlesszék a teljesen elektromos autók gyártását.

A BMW rekordra számít idén az eladott járművek száma, a bevétel és a profit szempontjából egyaránt.

Kiemelt Partnereink