Gyártók Taroltak a svédek: a Volvo XC40 az Év autója

Taroltak a svédek: a Volvo XC40 az Év autója

autopro.hu/Sz.K. | 2018.03.11 08:47

Taroltak a svédek: a Volvo XC40 az Év autója

A svéd Volvo autógyártó először kapta meg az Év autója kitüntetést, az új XC40 kompakt SUV a Genfi Autószalon megnyitójának előestéjén nyerte el európai újságírókból álló zsűritől a díjat.

Hirdetés

Idén a jelöltek között volt az új 5-ös BMW, az Audi A8, a Citroen C3 Aircross, a Kia Stinger, a Seat Ibiza és az Alfa Romeo Stelvio is, amiket 37, 2017-ben debütáló modell közül választottak ki. Tavaly a Peugeot 3008 nyerte el a címet.

– Ez a kitüntetés tökéletes időzítéssel került hozzánk. mondta el Hakan Samuelsson, a Volvo elnöke a hatvan európai járműipari újságíró előtt. – A Volvo XC40 fontos része fejlődésünknek, mert ezzel az autóipar leggyorsabban fejlődő szegmensébe, a kompakt SUV szegmensbe kerülünk be.

Hozzátette: határozott növekedési stratégiájuk van és szeretnék a márkát a biztonság, az konnektivitás és az elektromos hajtás területeire bevezetni. Ez az igény tükröződik a Volvo XC40-ben is.

– Amikor ügyfeleink és az Év autója zsűrijének reakcióját itt ma megláttuk, rájöttünk, hogy jó úton haladunk, hangsúlyozta ki.

A legnagyobb Volvo, az XC90 és a közepes méretű XC60 a korábbi években már szereztek nemzetközi díjakat.

Volvo XC40
Kattintásra galéria nyílik!

A most díjazott új XC40-re már több mint húszezer megrendelés érkezett Európából és az Egyesült Államokból. Ez várhatóan növekszik majd, ahogy a legkisebb svéd SUV Kínában is elérhetővé válik.

Az XC40 az első modell az új moduláris CMA járműmérnökségtől. Ők fejlesztik minden jövőbeli Volvo-modellhez az alapot, köztük a teljesen elektromos meghajtásúakhoz is. Ezen kívül az új modell az első Volvo, amelyet beépített autómegosztó technológiával kínálnak. Egy digitális kulcsnak, és egy ezzel párosított Volvo on Call platformnak köszönhetően családunkkal, barátainkkal is meg tudjuk osztani autónkat, anélkül, hogy a valódi kulcsot át kelljen adni egymásnak. Szintén újítás még a Care by Volvo bérlet bevezetése is, ami a szerviz- és számos más többletköltséget is magában foglal.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink