Gyártók Szuzuki Tosihiró: több atomerőművet kell építeni az elektromos autók elterjedéséhez

Szuzuki Tosihiró: több atomerőművet kell építeni az elektromos autók elterjedéséhez

MTI | 2018.02.14 10:31

Szuzuki Tosihiró: több atomerőművet kell építeni az elektromos autók elterjedéséhez

Európai forgalmának növekedését várja idén a japán Suzuki Motor autógyár, elsősorban a SUV modellek sikerétől.

Hirdetés

Szuzuki Oszamu, a konszern mostani vezérének az apja, a Suzuki Motor alapítója úgy látja, hogy 2050-2060 előtt nem kell számítani az elektromos autók tömeges elterjedésére.

A Suzuki idén 280 ezer autót tervez értékesíteni Európában Oroszországot és Törökországot is beleértve, 10 ezerrel többet, mint tavaly jelentette ki Milánóban Szuzuki Tosihiró vezérigazgató a Quattroroute autóipari magazin által rendezett konferencián. Hozzátette: Európában még messze nem teljesültek az elektromos autók elterjedésének feltételei, ahhoz például, hogy az Európában forgalomban lévő autók felét le lehessen cserélni elektromosra, szerinte 18 atomerőművet kellene építeni a meglévő 78 mellé.

A vezérigazgató szerint a dízel járműveket hosszabb távon ki fogja szorítani a piacról környezetvédelmi követelmények betartásának emelkedő költsége, az elektromos autók elterjedése azonban jóval lassabb lesz, mint arra sokan számítanak.

A hibrid járművek sokkal ésszerűbb megoldást jelentenek mondta, hozzátéve, hogy a Suzuki együttműködésre lépett a Toyota autógyárral környezetbarát technológiák, biztonsági rendszerek és informatikai megoldások fejlesztésében, a beszállítói lánc optimalizálásában.

A JATO Dynamics autóipari piackutató cég adatai szerint a Suzuki Motor tavaly 240 ezer autót értékesített az Európai Unióban és az EFTA országokban, 21 százalékkal többet az előző évinél. Legsikeresebb modelljei a Vitara és az Ignis voltak 72 ezer és 41 ezer eladott példánnyal.

Kiemelt Partnereink