Gyártók Szoftverfrissítéssel reagál a Tesla a felelőtlen autóvezetésre

Szoftverfrissítéssel reagál a Tesla a felelőtlen autóvezetésre

autopro.hu/B.B. | 2016.08.31 06:30

Szoftverfrissítéssel reagál a Tesla a felelőtlen autóvezetésre

Az utóbbi időszakban több baleset is történt az Autopilot nem megfelelő használata miatt, az amerikai gyártó termékei mostantól jobban megkövetelik a sofőrtől a figyelmet.

Hirdetés

Úgy látszik, a szerződések apróbetűi nem elegendőek ahhoz, hogy megakadályozzák a túlzott bizalom kialakulását a sofőrökben önvezető üzemmóddal is rendelkező autóikkal iránt. A Tesla ezért most újabb biztonsági korlátot kódol az autókba, amivel megelőzhető, hogy a sofőr figyelme elkalandozzon az útról.

A Teslák ugyanis figyelmeztetik a vezetőt, hogy kezét tartsa a kormányon. Ha nem érkezik reakció, a kocsi 15 másodperc után lassít, majd ha továbbra sem fogja meg a sofőr a kormányt, visszaadja az irányítást az embernek. Csakhogy eddig a rendszer kikapcsolódása után újra gond nélkül aktiválni lehetett a robotpilótát, ami nem bizonyult elég motiváló erőnek a felelősségteljes közlekedésre. A legújabb, v8.0 verzió szerint azonban erre már nem lesz lehetőség, a jármű „nem ad újabb esélyt” a figyelmetlenségre, írja a carscoops.com.

Az Autopilot legközelebb csak a megállást és leparkolást követő újabb elinduláskor lesz elérhető.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink