Gyártók Színházi előadással indította útjára a Kia XCeedet a márkaképviselet

Színházi előadással indította útjára a Kia XCeedet a márkaképviselet

Kuthi Áron | 2019.09.23 12:00

Színházi előadással indította útjára a Kia XCeedet a márkaképviselet

Rendhagyó PR-eseménnyel indította kis városi crossovere, az XCeed magyarországi forgalmazását a Kia Motors Hungary. A már rendelhető modell öt változatban, hétféle felszereltséggel kerül piacra, az alapmodellt akciós induló áron, 6 millió forintért is el lehet csípni.

Hirdetés

A szervezők már jóval a sajtóbemutató előtt felhívták a figyelmet arra, hogy ajánlott megnézni a következő videót, amelyben egy raktár takarító alkalmazottja felfigyel egy különleges konténerre, és persze kinyitja. Sikerül annyira ügyesen manővereznie, hogy a szunyókálásból felébredő biztonsági őr nem tudja rajtakapni.

A csavar az volt a történetben, hogy a sajtóbemutató helyszínén, stílusosan egy volt ipari zónában kialakított zárt rendezvénytérben a felgördülő függöny mögött nem az új autó, hanem egy rögtönzött színházi nézőtér állt, ahol - miután mindenki elfoglalta helyét - színházi előadás indult el. A durván 25 perces bohózatban folytatódott a videóból már ismerős történet. Itt a biztonsági őr kihallgatta a takarító alkalmazottat, így ő részletesen be tudott számolni a modell tulajdonságairól, a vezetési élményről, az elérhető felszereltségekről, extrákról.

Megoldották belső erőforrásból

A második csavar, hogy az összesen öt színész valójában mind a Kia csapatának tagja, a biztonsági őr maga Nagy Norbert, a Kia Motors Hungary ügyvezető igazgatója, az autót a raktárban kipróbáló szabályszegő sofőr pedg Kovács Bence, a vállalat árazásért felelős területi képviselője. A bohózat e hozzá köthető sora: "De uram, a Kia-nál valaki piszkosul jól áraz" tehát saját magáról szólt. A megannyi rejtett kiszólást, az XCeed tulajdonságait rendre felsoroló, mégis vicces, élvezetes párbeszédeket két oldalt tévéképernyőkön megjelenő specifikációs információk egészítették ki.
A dél-koreai gyártó a Kia Ceed sikerére alapozva építette meg a modell kompakt városi crossover változatát. Sportos és komfortos, a Ceed alvázára épült járművet kap a fogyasztó, amelynek azonban nagyobb a túlnyúlása előre és hátra is, és persze az egész jármű új dizájnt kapott. Az SUV-k világába való átkacsintásról szól az is, hogy akár 18 colos gumikkal is elgurul. A modell 1.0-ás, 1.4-es és 1.6-os benzines (120, 140 és 204 LE), és kétféle 1.6-os dízelmotorral (115 illetve 136 LE) kapható. Az egyediséget emeli ki az is, hogy csak az XCeedet lehet megrendelni a Quantum sárga színnel, a többi rendelhető 11 mellett. A hagyományos 5 ajtós hatchback Ceedénél is nagyobb csomagteret találunk, 426 liter a térfogat. A modellt a Ceedekhez hasonlóan a szlovákiai Zsolnán gyártják.
Hirdetés

Kiemelt Partnereink