Gyártók Szerszámokat nyomtat az Audi

Szerszámokat nyomtat az Audi

autopro.hu/H.J. | 2019.04.19 05:01

Szerszámokat nyomtat az Audi

Bővíti a termelésben a 3D-nyomtatók használatát az Audi. Az egyedi tervezésű és helyben nyomtatott eszközök a gyártósoron segítik az alkalmazottakat. A jövőben a vállalat neckarsulmi telephelyén külön részleg felel a kivitelezésért.

Hirdetés

A polimer 3D-nyomtatást a Heilbronni R8-gyárban már használja az elemző központ szakértői csapata. A gyártósoron dolgozó kollégáikkal szoros együttműködésben új vagy optimalizált eszközökkel kapcsolatos ötleteket fejlesztenek ki. A helyszínen tervezik meg a szerszámokat, melyeket ezután a 3D nyomtató segítségével meg is építenek.

A szakértői csapat év végén megvizsgálta, mennyire kivitelezhető a nyomtatók hatékony használata a termeléshez a gyárban. Több száz alkalmazási területet azonosítottak, ahol a nyomtatott segédeszközök jelentős megtakarítást tesznek lehetővé.

A különálló, 3D-s nyomtatásra szakosodott osztály létrehozásával a technológia sikeres alkalmazását szeretnék biztosítani. Emellett a gyártósoron dolgozó alkalmazottak is közvetlenül részt vesznek a 3D-nyomtatott eszközök fejlesztésének folyamatában.

A modern technológia használata a termékek a munkavállalók által javasolt módon szabhatók személyre. A fejlesztés a cég digitális átalakítását biztosítja, valamint egy határokon átnyúló hálózat létrehozását is elősegíti: a projektből az egész VW-csoport profitálhat.

Kiemelt Partnereink