Gyártók Szerdán leplezik le az Aston Martin első SUV modelljét

Szerdán leplezik le az Aston Martin első SUV modelljét

autopro.hu | 2019.11.18 08:00

Szerdán leplezik le az Aston Martin első SUV modelljét

November 20-án, szerdán mutatkozik be az Aston Martin DBX, a vállalat első SUV modellje Pekingben. A premierhez közelítve a brit luxusmárka megmutatta az első képet a modell aprólékosan megmunkált belső teréről.

Hirdetés

Továbbá hivatalosan is megerősítette az újdonság árát, amely az Egyesült Királyságban 158 ezer angol fonttól, Németországban pedig 193,5 ezer eurótól lesz elérhető.

Kiemelkedő helykínálat

Az egyedi platform használata lehetővé tette az Aston Martin tervezőcsoportja számára – amelyet Marek Reichman, a márka alelnöke vezet –, hogy a belső teret teljes mértékben a DBX ügyfeleinek igényei szerint alakítsák ki. A hosszú tengelytáv kiemelkedő helykínálatot biztosít, miközben alacsonyan futó, dinamikus tetővonalat tesz lehetővé.

Széles körű beállítási lehetőségek

A fejlesztők önmagában több mint hat hónapnyi munkát fektettek abba, hogy a tökéletes minél inkább közelítő vezetési pozíciót megalkossák, lehetővé téve a vezetőülés és a kormányoszlop olyan széles körű beállítási lehetőségét, amivel a legkülönbözőbb testalkatú pilóták is tökéletes rálátást nyernek az összes vezérlőre és képernyőre, valamint a külső környezetre. Az üléshelyzet jó rálátást biztosít a motorháztetőre, ami fokozott magabiztosságot szavatol szűkebb helyeken történő manőverezés során is.

Tágas luxus

A DBX belső tere azonnal nyugodt magabiztossággal ruházza fel a vezetőt a cég közleménye szerint. A műszerfal a DBX tágasságát és luxusban bővelkedő hangulatát erősíti. Minden egyes gomb és mutató elhelyezését átfogó tesztelés előzte meg, beleértve a márka női felügyelő bizottságát és számos ügyfélkutatást végző intézet eredményét, melynek köszönhetően a belső tér rögtön az ismerősség kellemes érzésével tölti meg felhasználóját. A műszerfalba bármiféle átmenet nélkül olvadnak bele az új digitális kijelzők, méghozzá úgy, hogy tekintélyes méretük ellenére sem zavarják a belső formaterv elegáns és kifinomult hangulatát. A hídhoz hasonlóan ívelt középkonzol elegáns, lebegő érzetet kelt.

Otthonos érzés

A hátsó üléssornak is kiemelt figyelmet szenteltek a tervezők. A cél az volt, hogy az itt helyet foglaló utasok is megkapják ugyanazt az otthonos érzést, mint az elöl ülők, de anélkül, hogy a hátsó utasok az elsők feje fölé kerülnének, ami gyakran az úgynevezett stadion üléselrendezés eredménye. A tervezők a legkisebbek szempontjait is figyelembe vették, és újdonságként az Aston Martin a kialakítási folyamat során gyermekek csoportját is meghívta, hogy megfelelő visszajelzéseket kapjanak.

Hatékony térkihasználás

A kiterjedt kutatás és fejlesztés eredménye kategóriavezető első és hátsó lábtér, a szellősség érzetét pedig az utastér teljes hosszán át húzódó panoráma üvegtető és a nagyméretű oldalablakok is fokozzák. A sportautóknál tökéletesített gyártási technológiák és műszaki megoldások számos előnyt jelentettek a DBX létrehozása során. A hatékony térkihasználás nagyobb térd- és lábteret biztosít a hátsó utasok számára, mint ami a konkurens SUV modellekben tapasztalható. Az Aston Martin DBX premierje november 20-án, szerdán lesz, amelyet követően a típus azonnal rendelhetővé válik.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink