Gyártók Szabadalom: érintésre sötétedő Honda

Szabadalom: érintésre sötétedő Honda

autopro.hu/B.B. | 2016.11.05 06:30

Szabadalom: érintésre sötétedő Honda

Bár a megoldás valószínűleg a fényezés esetében is látványos lenne, ablakokon való alkalmazása jóval hasznosabb találmány.

Hirdetés

Sok mindennel párhuzamosan az árnyékolástechnika is okosodik. A legfrissebb példa erre a Honda új szabadalma, melynek segítségével teljesen személyre szabhatóvá válnak az ablakok. A japánok a Mercedes luxusmárkája, a Maybachtól már ismerhető változó fényáteresztő képességű üvegeket fejlesztették tovább, írja az autoblog.com.

Az új találmány esetében nem a ráeső fény erősségétől függően változik az üveg tulajdonsága, hanem a kocsi sofőrje (vagy utasai) érintéssel határozhatják meg, mennyi fényt jusson az ablakon keresztül a kocsi belsejébe.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a megoldást csak az oldalablakoknál, vagy esetleg a szélvédőnél is felhasználják-e majd a japánok, az viszont biztos, hogy az üvegfelületek okostelefonoknál megismert koszolódása újabb legyőzendő problémát jelentenek. Még az is lehet, hogy a Honda következő szabadalma a zsíros ujjlenyomatokat tünteti majd el.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink