Gyártók SUV-okra és Trump-ellenes tervekre gyúr a Kia

SUV-okra és Trump-ellenes tervekre gyúr a Kia

autopro.hu/B.B. | 2017.01.27 14:30

SUV-okra és Trump-ellenes tervekre gyúr a Kia

A dél-koreai gyártó hamarosan újabb modelleket dob piacra Európában, mexikói tevékenysége miatt pedig fokozott figyelmet szentel az Egyesült Államok minden rezdülésének.

Hirdetés

Még idén bemutat egy új, kisebb SUV-modellt a Kia Európában és hazai piacán, Dél-Koreában. A példátlanul növekvő szegmensbe érkező új versenyző elsőszámú vetélytársa a Nissan Juke lehet, írja az Automotive News. A gép a Rio/Pride alapjaira épülhet, és a tervek szerint a szeptemberi Frankfurti Autószalonon lesz először látható.

Az ázsiai gyártó nem csak új modellt jelentett be, hanem egyben ismertette, egyfajta készenléti tervet dolgozott ki Donald Trump megválasztása miatt. Bár az új amerikai elnök eddig az amerikai és német gyártókon kívül csak a Toyotát vette célkeresztbe, a Hyundai-Kia azzal számol, ők is sorra kerülhetnek. A dél-koreaiak nem alaptalanul számítanak kritikára: a Kia tavaly kezdte meg a termelést egy új, mexikói üzemében, míg a Hyundai idén ad át szintén egy új létesítményt az USA déli szomszédjában. A mexikói termelés megduplázása mellett a célok között az USA-beli eladások nyolc százalékos növelése is szerepel.

„Sok bizonytalanság származik az USA új kormányának hivatalba lépéséből” – nyilatkozta a Kia pénzügyi igazgatója. Han Chun-soo elmondta, szorosan nyomon követik Donald Trump politikáját, és kidolgoztak egy forgatókönyvet, mely az USA lehetséges gazdaságpolitikai lépéseire adható válaszokat tartalmazza.

Kiemelt Partnereink