Gyártók Rekordmagasságokban a 90 éves Volvo eladásai

Rekordmagasságokban a 90 éves Volvo eladásai

autopro.hu/Sz.K. | 2017.04.18 11:25

Rekordmagasságokban a 90 éves Volvo eladásai

Anders Gustafsson, a Volvo legrégebbi márkakereskedésének alelnöke a legegyedibb perspektívából látja a Volvo 90. születésnapját, egyedibből, mint más a vállalat ügyvezetői csoportjából. A 48 éves svéd családja már 45 éve értékesíti a márka autóit a Bildeve cégen keresztül Dél-Svédországban. Hasonlóan, mint a Volvo, a Bildeve is 90 éves lesz idén, és mindkét cég virágzik.

Hirdetés

A Volvo már annyiszor próbálta elérni a prémium szintet, és tessék, most itt van – mondta Gustafsson, aki a vállalat rangidős alelnöke, felelős Európáért, Közel-Keletért és Afrikáért. 2014 óta a Volvo évente dönti meg globális eladási rekordjait, és ezen tendencia folytatását várja el 2017-ben is, azzal, hogy túllép a tavalyi, 534 332 eladott autón.

A vállalat 2016-os működő profitja elérte a 66%-ot, ami 11 milliárd svéd koronának felel meg. Ez segített 6,1%-ra növelni az autógyártó profithatárát, összehasonlítva a korábbi 4%-kal. 2013-ban a Volvo működési határa csak 1,6% volt. 2020-ra a célok nagyobbak, 800 000 jármű eladása globális szinten, és 8%-os profithatár.

A Volvo folytatta megújulását a kínai tulajdonos, Zhejiang Geely Holding vezetése alatt, ami 2010-ben vásárolta meg az alulteljesítő vállalatot a Ford Motortól. Ez Gustafssonnak indokot adott arra, hogy reményteljes maradjon.

Nagyon bizakodó vagyok, hogy megmaradhatunk ezen a szinten, de keményebben kell majd dolgoznunk, hogy megpróbálhassuk felülmúlni azt, amit már elértünk – mondta.

Amikor megkérdezték, mit jelent számára a Volvo 90. születésnapja, Gustafsson azt mondta, „ez extrém módon személyes dolog. Az egész életem a Volvo-hoz kapcsolódik.”

Gustafsson első munkája a márkakereskedésnél volt, ahol 14 éves korában az autókat takarította. Ő 4 testvér közül a legfiatalabb. A legidősebb bátyja idén fog távozni az ügyvezető igazgatói posztról a márkakereskedésnél, 45 év után, és a helyére Gustafsson második legidősebb bátyja fog kerülni, aki a svédországi Helsingborg-beli márkakereskedésben dolgozott az elmúlt 30 évben. Tudván a családi történeteket a márkával kapcsolatosan, természetesnek tűnik, hogy őt választották ki a Volvo Cars Sweden élére.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink