Gyártók Pénzt szimatol Amerika, félhetnek a német gyártók?

Pénzt szimatol Amerika, félhetnek a német gyártók?

autopro.hu/B.B. | 2017.08.04 11:25

Pénzt szimatol Amerika, félhetnek a német gyártók?

Ez gyors volt: már meg is van a nagy pereskedési hagyománnyal rendelkező USA első három vevője, aki megkárosítva érzi magát a német kartell miatt és perindítást fontolgat.

Hirdetés

A németországi autóipari kartell kibukása után máris megjelentek az első nagyon dühös amerikai ügyfelek, akik perbe fognák autóik gyártóit. Három tengerentúli autótulajdonos jogi lépést fontolgat a VW, a Daimler és a BMW-konszernek ellen, mondván, az éveken át tartó kartellezéssel többek között az árazás és a károsanyag-kibocsátás miatt is megszegték az amerikai versenyszabályokat.

A tiszta versenyért ügyelő ügyfelek már jogi képviseletet is találtak, a Robins Kaplan ügyvédi iroda egyelőre a médiahírekre alapozna olyan csoportos pert, amihez hasonlók a wolfsburgi konszernnek a VW-botrány után már okoztak nehéz hónapokat. A felperesek, akik a gyártókat egyszerre ítélnék büntetés és kártérítés fizetésére, az eljárásban további tulajdonosok és lízingcégek csatlakozására számítanak, írja az Automobilwoche.

A jogi procedúra hivatalos kezdeményezése még nem történt meg. A kartellügyet egyébként az USA igazságügyi minisztériuma is vizsgálja, ennek fejleményei befolyásolhatják az amerikai fogyasztók jogi aktivitását.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink