Gyártók Parkoló Audikba szállít az Amazon

Parkoló Audikba szállít az Amazon

Panker Gergő | 2015.05.04 06:22

Parkoló Audikba szállít az Amazon

Az Audi, a DHL és az Amazon új pilot projektjében a csomagküldő a vásárló Audijának csomagtartójába helyezi a megrendelt terméket.

Hirdetés

Ki nem szeret online vásárolni? Nem kell sorban állni, ráadásul a plázákban és bevásárlóközpontokban tülekedő emberhadat sem kell elviselni. Ennek ellenére meglehetősen kellemetlen, ha nem vagyunk otthon és nem tudjuk átvenni a csomagot, mert a csomagküldő nem találta elég biztonságosnak, hogy otthagyja az ajtó előtt.

Az Audi, az Amazon és a DHL összefogott, hogy a csomagok egyből az autónk csomagtartójába kerülhessenek – mindaddig, amíg a szóban forgó jármű egy Audi.

Az Audi, az Amazon és a DHL pilot projektje lehetőséget teremt az autó csomagtartójába történő biztonságos kiszállításra

Egy meghatalmazás segítségével rövid ideig tartó, kulcsnélküli hozzáférést adunk a DHL csomagküldőjének a jármű csomagtartójához, amely a kézbesítés és az újbóli lecsukás után lezárul. Az ötlet lényege, hogy a sofőr időt takaríthasson meg azáltal, hogy másnap nincs szükség újabb kiszállításra, valamint kényelmesebb a fogadónak is, mivel a csomagot egyből az autójához, a munkahelyére szállítják ki.

A csomagszállító egy digitális kódot kap, amely egy megadott időtartamon belül és csak egyetlen egyszer aktiválható. Amint a csomagtartót lecsukják, bezáródik és a kód érvényessége lejár. A jövőben az Audi azt tervezi, hogy a tulajdonosok akár csomagot is feladhatnak, így a csomagszállító nem kiszállítja, hanem felveszi majd a terméket az autó csomagtartójából.

Ugyan most nem drónokról van szó, ám az Amazon többi futurisztikus tervével ellentétesen ez a kezdeményezés a következő hónapban már el is indul egy pilot projekt keretén belül Münchenben.

Kiemelt Partnereink