Oliver Stefani a Škoda új vezető formatervezője

Szerző: autopro.hu/Sz.K. | 2017.08.10. 14:30

Oliver Stefani felel 2017. szeptember 1-től a Škoda Auto formatervezéséért. Az 53 esztendős szakember legutóbb a Volkswagen márka külső dizájnjának vezetőjeként tevékenykedett. Oliver Stefani Braunschweigben és Pasadenában (Kalifornia) tanult formatervezést, s az elmúlt tíz évből a Volkswagen számos sorozatgyártású, illetve koncepciómodellje viseli keze munkáját.

– A Škoda formavilága jelentős fejlődésen ment át az elmúlt évek során. Új, kifejező formai nyelvezetünk legutóbb SUV-modelljeinken jelent meg – emelte ki Bernhard Maier, a Škoda Auto igazgatótanácsának elnöke. – Most Oliver Stefani személyével kívánjuk elindítani fejlesztésünk következő szakaszát, aki érzelmekben még gazdagabb stílusban tervezheti meg autóinkat, immár az autógyártás digitalizációja és az elektromos hajtások korszakába vezetve őket. Oliver Stefani jelentős kreatív potenciált képvisel, örömmel várom a közös munkát – hangsúlyozta Bernhard Maier.

Oliver Stefani a Škoda Auto igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja, Christian Strube szerint is ideális választás.

– Meggyőződésem, hogy Oliver Stefani következetesen továbbfejleszti, és új szintre emeli a Škoda formai nyelvezetét. Szakértelmének köszönhetően minden bizonnyal a Škoda ügyfeleinek megelégedésére szolgál a jövő modelljeivel. Személye kiválóan illik a márkához – jelentette ki Christian Strube.

Oliver Stefani jó néhány alkalommal igazolta már képességeit pályafutása során. 2002-ben érkezett a Volkswagenhez, s az elmúlt tíz évből a márka számos sorozatgyártású, illetve koncepciómodellje viseli keze munkáját. Egyaránt döntő szerepet játszott az up!, a Polo, a Jetta, a Tiguan, a jelenlegi Golf és az ID showmodell-család kifejlesztésében.

A Škoda új vezető formatervezője Braunschweigben és Pasadenában (Kalifornia) tanult formatervezést. Három évig dolgozott a sitgesi (Spanyolország) Design Center Europe munkatársaként. Szaktudása kiválóan illeszkedik az ötletes „Simply Clever” megoldások és a kifejező kristályhatású formai nyelvezet jellemezte Škoda márkához.