Gyártók Olaszországba önt egy kis tőkét a Huawei

Olaszországba önt egy kis tőkét a Huawei

MTI | 2019.07.16 10:42

Olaszországba önt egy kis tőkét a Huawei

Milliárdos beruházással háromezer munkahelyet teremt Olaszországban a vezető kínai telekommunikációs vállalat, a Huawei.

Hirdetés

Az elkövetkező három évben 3,1 milliárd dolláros (896 milliárd forintos) beruházással ezer munkahelyet teremt a kínai Huawei Technologies mobil távközlési hálózati berendezés és készülékgyártó vállalat Olaszországban. A 3,1 milliárd dollárból 1,9 milliárd dollárt (549 milliárd forintot) beszállítói beszerzésekre, 1,2 milliárd dollárt (347 milliárd forintot) marketingre, 52 millió dollárt (15 milliárd forintot) pedig kutatás-fejlesztésre fordít a Huawei. A Huawei Technologies már tizenöt éve jelen van az olasz piacon.

Thomas Miao, a Huawei Italia hétfőn Milánóban tett bejelentése szerint a cég beruházásának köszönhetően beszállító partnereinél további kétezer munkahely is létesül.

A beruházással a Huawei elsősorban az olasz állam számára kívánja "áttekinthetővé, hatékonnyá és tisztességessé" tenni az ötödik generációs mobil hálózati fejlesztéseket közölte Miao. Az olasz államnak ugyanis törvényes "aranyszabály" (golden power) biztosít beavatkozási jogot a magánszektorban nemzetbiztonsági és honvédelmi érdekek védelmében. Elmondta: a Huawei az aranyszabály minden piaci szereplőre egyenlő mértékű alkalmazását szorgalmazza a távközlési fejlesztési projektekben, legyen szó akár európai, vagy Európán kívüli vállalatról. "Ez felettébb fontos lenne az 5G technológia semlegességének a biztosításához" fogalmazott.

Újságírói kérdésre a cégvezető megerősítette azt is, hogy a Huawei ezer munkahelyet számol fel az Egyesült Államokban.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink