Gyártók Növelheti a gyártókapacitását a Tesla

Növelheti a gyártókapacitását a Tesla

Beck András | 2019.07.11 09:49

Növelheti a gyártókapacitását a Tesla

Egy nyilvánosságra került belső levelezés alapján a cég szeretné, hogy több autót gyártsanak a fremonti üzemükben. Ennek hatására csaknem négy százalékokkal meg is emelkedett a Tesla árfolyama.

Hirdetés

Az emailben kiemelték, hogy az előző negyedév rekordgyártása szép eredmény volt, de ennek további emelését tervezik – közölte az Equilor. A cég megállapította a belső munkatársaknak kiküldött levélben, hogy a gyártási minőség is sokat javult. Az elektromos autógyártó szerint idén jóval meghaladhatják az eredeti 360-400 ezer legyártandó autós célt, ha a sanghaji gyár is elkezd termelni, akkor akár az 500 ezer is elérhető.

Nagyot ralizott a papír az elmúlt hónapban

A Tesla árfolyama tegnap 3,9 százalékkal, 239 dollárig emelkedett a hír hatására. Utoljára július elején járt rövid ideig hasonló szinten a kurzus, azt megelőzően pedig májusban. Igaz akkor tartósan magasabb tartományban járt az árfolyam, amely a december közepi 377 dolláros szintről június elejére egészen a 177 dolláros elmúlt egy éves mélypontig csorgott le. Így az elmúlt jó egy hónapban a Tesla befektetői már 35 százalékos pluszban vannak.

Az elemzők további emelkedésre számítanak

Az elemzők egyébként még így is optimisták a Teslával kapcsolatban. A Marketscreener.com tőzsdei honlap adatai szerint az átlagos célárfolyam 280 dollár, ami 17 százalékkal haladja meg a jelenlegi szintet. Az átlagos ajánlás egyébként tartás a papírral kapcsolatban.

Nyitókép: Instagram (A Tesla fremonti gyára)

Hirdetés

Kiemelt Partnereink