Gyártók Nőgyalázás miatt magyarázkodhat a Fiat

Nőgyalázás miatt magyarázkodhat a Fiat

autopro.hu/G.I. | 2016.06.16 06:16

Nőgyalázás miatt magyarázkodhat a Fiat

Valamiért jó ötletnek tartották a marketingesek, hogy macsó stílusú, a szebbik nemet megalázó használati utasítást mellékeljenek autóikhoz.

Hirdetés

Mielőtt kezdenénk beleunni a visszahívások monotonitásába, az elmúlt napok hírei gondoskodtak róla, hogy színesebben lássuk az összképet. Légzsákok, gyújtáskapcsolók, elektronikus alkatrészek váltották eddig egymást a minőségügyi problémák körében, ám a brit hajóflotta rombolóinak meleg vízben előforduló üzemzavara igazolta, hogy van új téma a Nap alatt.

Argentínában erre is sikerült rálicitálni, ott ugyanis nem autót, hanem felhasználói kézikönyvet kénytelen „szervizbe terelni” az FCA. A kötet nem veszélyes ugyan közvetlenül az emberi egészségre, de ha egyes hölgy tulajdonosok netán fejbe csapnák vele a Fiat menedzsereit, senki nem csodálkozhatna.

A tréfáskedvű alkotók olyan laza megjegyzésekkel fűszerezték a kiadványt, amelyek a férfiakat alfahímként, a nőket eközben segédpilótaként állították be. – Ha egy nő túl rövid szoknyában kíván utazni, javasoljuk, hogy hátul foglaljon helyet, nehogy megzavarja a sofőrt a forgalom figyelésében – javasolja az útmutató. Némi ellentmondásként megjegyzik az alkotók, hogy a nők nem túl jó vezetők, de legalább szép a lábuk.

Így közölte a forgalmazó, hogy az egyébként "jól használható" útmutatót kivonták a forgalomból

A poénos megjegyzések osztatlan ellenérzést arattak, természetesen elsősorban a hölgyek körében, így a Fiat Argentina kivonta a forgalomból a „humorgyűjteményt”.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink