Gyártók Nem lesz nyári leállás a kecskeméti Mercedesnél

Nem lesz nyári leállás a kecskeméti Mercedesnél

Pardavi Mariann | 2018.07.19 10:53

Nem lesz nyári leállás a kecskeméti Mercedesnél

Másfél hónappal ezelőtt, június 6-án jelentette be a kecskeméti Mercedes, hogy egymilliárd eurós beruházással megkezdi új gyárának építését. Megkérdeztük, hogy a feszített munkában hogyan számolnak tervezett leállással.

Hirdetés

A kecskeméti Mercedes-Benz kommunikációs osztálya azt közölte, a nyári időszakban nincs leállás, a téli pedig előre láthatóan két hétig fog tartani. Ez idő alatt karbantartási munkálatokat és átépítéseket végeznek majd a gyárban.

Az említett új gyár építése egyébként 2500 új dolgozó felvételét is jelenti. A kecskeméti vállalat első embere, Christian Wolff a közelmúltban exkluzív interjút adott szakportálunknak, melyben egyebek mellett beszámolt arról is, milyen stratégia mentén oldják meg az új munkatársak felvételét és betanítását. Mint mondta, az új gyárba a munkavállalók nagy része a már működő egységből fog kikerülni, akik helyére pedig új dolgozókat keresnek. Ezzel biztosítják, hogy a jelenlegi munkavállalóik tudása és tapasztalata a lehető legjobban hasznosuljon.

Az új kecskeméti személygépjármű-gyár présüzemből, karosszériaüzemből, felületkezelő és összeszerelő üzemből áll majd. Gyárthatók lesznek Kecskeméten hagyományos meghajtású autók, de önvezetésre is alkalmas elektromos autók is.

Kiemelt Partnereink