Gyártók Nem keres új vezetőt a Renault Carlos Ghosn helyett

Nem keres új vezetőt a Renault Carlos Ghosn helyett

MTI | 2018.12.14 17:49

Nem keres új vezetőt a Renault Carlos Ghosn helyett

Cáfolta pénteken a Renault azokat a médiában megjelent értesüléseket, miszerint utódot keresnének a cég Japánban letartóztatott elnök-vezérigazgatója, Carlos Ghosn helyére.

Hirdetés

Philippe Lagayette, a Renault felügyelőbizottságának elnöke pénteki közleménye szerint "a felügyelőbizottság nem foglalkozott Carlos Ghosn utódlásának kérdésével". Egyúttal cáfolta azokat az értesüléseket is, miszerint nézetkülönbségek merültek volna fel a kérdésben a felügyelőbizottságon belül.

A Renault felügyelőbizottsága csütörtöki ülésén tekintette át a Nissan beszámolóját a Charlos Ghosn ellen folyó vizsgálatról.

A Reuters hírügynökség csütörtökön arról számolt be, hogy a Renault 15 százalékos részvénypakettjével rendelkező francia kormány listát állított össze a cég vezetésére szóba jöhető jelöltekről.

Médiaértesülések szerint Cherie Blair, a Renault felügyelőbizottságának tagja, az egykori brit miniszterelnök Tony Blair felesége a bizottság csütörtöki ülésén kijelentette, hogy nem tarthat örökké Carlos Ghosn távolléte miatt a bizonytalan állapot. Véleményét a beszámolók szerint két bizottsági tag is osztotta.

A Reuters hírügynökségnek pénteken adott nyilatkozatában Cherie Blair elmondta, hogy a beszámolók nem adták pontosan vissza az álláspontját, hiszen csak a Renault jogászainál érdeklődött arról meddig tarthatják a japán hatóságok vizsgálati fogságban a cégvezért és mikor veheti fel ismét a munkát.

Kiemelt Partnereink