Gyártók Nem győzik feltölteni a trélerek a Skoda ázsiai kereskedéseit

Nem győzik feltölteni a trélerek a Skoda ázsiai kereskedéseit

autopro.hu/B.B. | 2016.08.11 10:57

Nem győzik feltölteni a trélerek a Skoda ázsiai kereskedéseit

Lendületben a csehek: Kínában és Oroszországban is kétszámjegyű növekedést értek el júliusban.

Hirdetés

Egyre inkább úgy tűnik, új igáslova van a VW-konszernnek, hiszen a Skoda háza tájáról az utóbbi időben sorra csak pozitív hírek érkeznek. A csehek erős félévet zártak júniusban, készül az új modell is, sőt még az amerikai piacra lépést is fontolgatják. Az Automobilwoche most a júliusi értékesítési adatokról számolt be – a márka továbbra is nyerő szériában van.

A csehek az év hetedik hónapjában 83700 autót adtak el, mellyel további, egy százalékos erősödésre voltak képesek a rekordnak számító félévet záró június után is. A gyártó szekere leginkább Kínában és Oroszországban fut, előbbiben 16,1 százalékkal, utóbbiban 11,6 százalékkal több járművet értékesítettek, mint tavaly ilyenkor. A legkelendőbb modell a Superb, 2015 júliusához képest 92,7 százalékkal több fogyott belőle.

A márka igazgatótanácsának tagja szerint az eredmények mögött a megújuló modellkínálat állhat, hiszen ennek segítségével folyamatosan új fogyasztókat lehet megszólítani. Werner Eichhorn úgy véli, a 2017 februárjában érkező Kodiaq modell még nagyobb lökést adhat ennek a folyamatnak.

A nyári üzemi leállások ugyanakkor a kiszállításokra is hatással voltak, júliusban Nyugat-Európában 8,7 százalékkal kevesebb autó fogyott, mint egy évvel korábban, ám szinte biztosra vehető, hogy augusztusban már az öreg kontinens fogyasztása is tovább erősíti majd a VW-konszern márkáját.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink