Gyártók Nem akármilyen piacokra törne be a Skoda

Nem akármilyen piacokra törne be a Skoda

autopro.hu/B.B. | 2016.08.26 13:27

Nem akármilyen piacokra törne be a Skoda

Az Egyesült Államokba való visszatérésről még nincs döntés, a csehek addig is három ázsiai országot vesznek célba.

Hirdetés

Az új Kodiaq nem csak azokon a piacokon szólhat nagyot, ahol a cég már most is jelen van, hanem kitűnő belépőnek számíthat újabb, a márka számára még ismeretlen területeken is, írja az Autocar. Arról már korábban is volt szó, hogy a márka terjeszkedésbe kezdene, az USA meghódítása előtt azonban a VW-konszern tagja kelet felé veszi az irányt.

A cég első embere, Bernhard Maier elmondta, hamarosan Dél-Koreában, Iránban és Szingapúrban is elérhetőek lesznek a vállalat termékei. Előbbiben az elmúlt évek alatt egyre inkább a prémiumszegmens felé közelítő Skoda a dízelbotrány miatt megingott Volkswagentől elpártoló vevőket célozhatja meg, ezzel konszernszinten tartani lehetne az eddigi értékesítéseket.

Az iráni törekvések szintén egyértelműek, korábban több (nem csak autóipari) vállalat terjeszkedéséről, terveiről számoltunk be. A 77 millió lakosú ország egyik pillanatról a másikra nyílt meg a nyugati cégek előtt az ország elleni nyugati szankciók feloldásával.

A sorból egyedül a szingapúri törekvés lóg ki valamelyest, hiszen a valamivel több mint ötmillió lakosú városállam aligha pörgeti majd fel jelentősen a Skoda eladásait. Ez esetben talán a városban zajló egyre több autóipari fejlesztés és teszt állhat a piaci megjelenés mögött – előfordulhat, hogy közelebbről követnék figyelemmel az önvezetés fejlődését.

Kiemelt Partnereink