Gyártók Nem Bram Schot újítja meg az Audit, távozik a cég éléről

Nem Bram Schot újítja meg az Audit, távozik a cég éléről

autopro.hu/H.J. | 2019.11.18 11:16

Nem Bram Schot újítja meg az Audit, távozik a cég éléről

Közös megegyezést követően távozik az Audi éléről Bram Schot. A vezetői pozíciót a korábbi BMW menedzser, Markus Duesmann veszi át. Schotnak két év sem jutott az elnöki székben.

Hirdetés

Duesmann 2020. április 1-jével kerül az Audi élére. A szakember 1992 óta dolgozik az autóiparban – kezdetben a Mercedes-Benz mérnökeként fejlesztett dízelmotorokat, majd a Forma 1-ben a BMW Sauber csapatának fejlesztési vezetője lett. A BMW vezetői testületéhez 2016-ban csatlakozott. Júliusi távozásáig a beszerzési részleg vezetőjeként tevékenykedett.

Bram Schot pozitív változást indított el

Miután Rupert Stadler korábbi Audi vezérigazgatót menesztették a dízelbotrány miatt, helyére az értékesítési vezető Bram Schot került. A szakember új programba kezdett, melynek egyik célja az Audi felhozatalának leegyszerűsítése volt. Emellett nagy hangsúlyt fektetett az elektromos átalakulásra is.

A szakember az idei éves sajtótájékoztatóján meglepő őszinteséggel ecsetelte a vállalat állapotát: "Az Audi mai állapotára nézve az embernek egy válságban lévő cég jut eszébe. Első pillantásra a tavalyi számok alapján ez igaz is“ – mondta márciusban Ingolstadtban a nemzetközi médiakonferencián.

Bram Schot a 2019-es éves sajtótájékoztatón

Korábban az autopro.hu is beszámolt a Schot által hozott megszorító intézkedésekről, melyek keretén belül 15 milliárd eurós (5025 milliárd forint) költségcsökkentési programot indított el a vállalat.

Az Audi elnökhelyettese, Peter Mosch szerint Schot a megfelelő ember volt a megfelelő időben, aki elindította a vállalatot egy sokkal nyitottabb és világosabb értékrend felé – írja az Autocar.

Ám még ez sem volt elég a fordulathoz, a gyártó az idei első fél évben 906 ezer autót adott át vásárlóinak világszerte, 4,5 százalékkal kevesebbet az előző évinél. Az értékesítési bevétel 28,8 milliárd euró volt az egy évvel korábbi 31,2 milliárd után. A működési eredmény 2,3 milliárd euróra csökkent az egy évvel korábbi 2,8 milliárdról.

Nyitókép: Markus Duesmann; volkswagen-newsroom.com

Hirdetés

Kiemelt Partnereink