Gyártók Negyven százalékos piacbővülést vizionál a VW

Negyven százalékos piacbővülést vizionál a VW

autopro.hu/B.B. | 2017.10.12 09:33

Negyven százalékos piacbővülést vizionál a VW

Igencsak jövedelmező terep lehet a rég nem látott méretű recesszió után magához térő Brazília az autógyártók számára, a Volkswagen például a következő négy évben az értékesítések negyven százalékos emelkedését jósolja.

Hirdetés

Új vezető állt a Volkswagen brazíliai kirendeltségének élére. Pablo Di Si hivatalba lépésének apropóján nyilatkozott a várható helyi üzleti kilátásokról. Az új igazgató szerint a brazil autópiac a következő négy évben negyven százalékos bővülést produkálhat, írja az autonews.com.

Di Si szerint a helyi kereslet már az idei év második felében erősödésnek indult, amit aztán várhatóan folytatni fog a következő években is. A vezető szerint a brazil gazdaság, ezzel együtt pedig az autópiac az utóbbi évszázad legdurvább recesszióján van túl.

Felzárkózni bőven lenne honnan, hiszen az IHS Automotive adatai szerint tavaly 21 százalékkal kevesebb kocsi fogyott a bő kétszázmillió lakosú dél-amerikai országban, az átadott új személykocsik száma ezzel mindössze 1,67 millió darab volt.

Az utóbbi években Brazília gazdaságát jelentős költségvetési hiány és infláció akadályozta a növekedésben, amiket csak tetézett a politikai bizonytalanság. Ennek a korszaknak lehet most vége, véli Di Si. Ha valóra válik a feltételezés, azzal a német konszern igencsak jelentős autóipari keresletnövekedésnek örülhetne, ami különösen jót tenne a dízelbotrány következményeit még ma is nyögő vállalat pénzügyeinek.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink