Gyártók Négykerekű, önvezető cselédet fejleszt a VW

Négykerekű, önvezető cselédet fejleszt a VW

autopro.hu/R.M. | 2017.03.10 17:19

Négykerekű, önvezető cselédet fejleszt a VW

A Sedric névre keresztelt tanulmány képes lesz a gyerekeket bevinni a suliba, a szülőket elfuvarozni az irodába, magától keresne parkolót, elmenne a megrendelt ételért, vagy felvenné a látogatókat a vasútállomáson – állítja a Volkswagen az új projektről.

Hirdetés

Mindehhez pedig nem kellene más, mint kiadnunk a hangutasítást, vagy megadni célt a telefonunkon. A robottaxi teljesen önálló gépjármű lesz, ezzel elérve az úgynevezett 5-ös szintet az önvezető autók kategóriái között.

A jármű négy utas számára biztosít majd helyet, mely a gyártó szerint alkalmas lesz mind egyéni felhasználásra, mind pedig járműmegosztó szolgáltatások számára is. A Genfi Autószalonon március 6-án bemutatott koncepció széles ajtókkal és tágas térrel érkezett, kormányt vagy pedálokat pedig egyáltalán nem találunk benne. Az ülések egymással szemben helyezkednek el. A járművet elektromos áram hajtja majd.

A fejlesztéssel és gyártással kapcsolatban bővebb információkat nem közölt a Volkswagen, de valószínűleg pár évet még biztosan várnunk kell, mire szembe jön majd velünk a városban – írta meg az automotive news.com.

OneButton kezelőszerv: elegendő egyetlen gombot megnyomni, s a jármű előáll – teljes egészében elektromosan, teljes mértékben hálózatba kapcsoltan és teljes mértékben önműködően. Az összes vezetési funkciót okosan és önállóan elvégzi a jármű – kormánykerék, pedálok vagy műszerfal nélkül.
Hirdetés

Kiemelt Partnereink