Gyártók Négy vezető beosztású mérnököt is elbocsájtottak az Audi dízel részlegéről

Négy vezető beosztású mérnököt is elbocsájtottak az Audi dízel részlegéről

autopro.hu/R.M. | 2017.02.22 16:32

Négy vezető beosztású mérnököt is elbocsájtottak az Audi dízel részlegéről

Az ügynek valószínűleg köze lehet a tavaly kirobbant VW emissziós botrányhoz, az érintettek közül eddig egy személyt neveztek meg név szerint.

Hirdetés

A 2015 szeptemberében kirobbant dízelbotrányban a négykarikás gyártó több millió autójáról derült ki, hogy hamis károsanyag-kibocsátási adatokat közölnek telepített szoftvereik. Az amerikai hatóságok által indított vizsgálat eredményének eddig nem volt komolyabb következménye az Audinál, ám a napokban négy magas beosztású mérnöknek is felmondtak - írta meg az automotive news.com.

Közéjük tartozik Ulrich Weiss is, aki pár nappal ezelőtt még az Audi AG dízelmotorok fejlesztésével foglalkozó részlegének igazgatója és az amerikai piac károsanyag-kibocsátásért felelős vezetője volt. Az autógyártó szóvivője megerősítette az elbocsájtásokat, és azt, hogy Weiss köztük van, de a többi mérnök nevét egyelőre nem teszik közzé. A nyilatkozat szerint a menesztés oka kötelességszegés volt, pontosabb információt nem adtak.

A történetben az is érdekes, Weiss elbocsájtása pár nappal azután történt, hogy azzal gyanúsította Rupert Stadlert, Audi AG ügyvezetésének elnökét, hogy már korábban, egészen pontosan 2012 elején tudomására jutott az autókba telepített illegális szoftver. Stadler tagadta az állítást, és közölte, először az amerikai hatóságoktól hallott a dologról.

Kiemelt Partnereink