Gyártók Négy díjat is nyert az összkerékhajtású versenyen az Audi

Négy díjat is nyert az összkerékhajtású versenyen az Audi

autopro.hu/H.J. | 2019.04.20 05:00

Négy díjat is nyert az összkerékhajtású versenyen az Audi

Tarolt az Audi a 2019-es év összkerékhajtású autója díjátadón: a Q2, Q5, A6 allroad quattro és a tisztán elektromos Audi e-tron is megnyerte saját kategóriáját a közönségszavazáson, ezzel a legsikeresebb gyártó az Audi lett a megmérettetésen.

Hirdetés

Tarolt az Audi a 2019-es év összkerékhajtású autója díjátadón: a Q2, Q5, A6 allroad quattro és a tisztán elektromos Audi e-tron is megnyerte saját kategóriáját a közönségszavazáson, ezzel a legsikeresebb gyártó pedig az Audi lett a megmérettetésen.

A 2019-es év autója díjért az Auto Bild Allrad magazin szerkesztői által összeállított 211 modell szállhatott versenybe. Összesen 10 kategória volt, melyben 43 márka szerepelhetett. Az olvasók mindegyik csoportban szavazhattak kedvenceikre.

Az „Off-roader és SUV 35 000 euróig” kategóriában az Audi Q2 a szavazatok 8,5 százalékát szerezte meg 34 riválisával szemben. A következő osztály a „35 000 – 50 000 euró”-s csoport volt, amelyben 29 modell szerepelt. Itt az Audi Q5 az olvasók szavazatainak 6,7 százalékával nyert. Az Audi A6 allroad quattro majdnem két százalékkal előzte meg a második helyezettet a „Crossover” kategóriában.

Az E-tron a „Hibrid és Elektromos” osztályt nyerte. A sportos SUV minden tengelyét villanymotor hajtja, az elektromos összkerék-meghajtás pedig másodpercek töredéke alatt biztosítja a tengelyek közti nyomaték ideális eloszlását és szabályozását. A legtöbb vezetési helyzetben hátsó elektromos motort használja a maximális hatékonyság elérése érdekében.

A díjakat a berlini Axel Springer Haus-ban adták át. Az utóbbi 10 évben egyedüli márkaként az Audi 17 alkalommal állhatott fel a dobogó csúcsára, ebből háromszor az A6 allroad quattro modellel.

Kiemelt Partnereink