Gyártók Mutatjuk a Detroiti Autószalon legfontosabb fellépőit

Mutatjuk a Detroiti Autószalon legfontosabb fellépőit

autopro.hu/B.B. | 2017.01.11 14:30

Mutatjuk a Detroiti Autószalon legfontosabb fellépőit

Ahogy az lenni szokott, szinte minden magát képviseltető gyártó hozott valami újdonságot. Mivel az észak-amerikai rendezvény viszonylag kicsinek számít a mezőnyben, az igazán nagy villantások helyett inkább a piaci bemutatkozáshoz közel álló modelleké volt a főszerep.

Hirdetés

Zajlik a Detroiti Autószalon, a kiállítók egymás után mutatják be új gépeiket. Igaz, egészen komoly gyártók (Porsche, Tesla, Fiat-Chrysler, Jaguar Land Rover, Mitsubishi) hagyták ki a rendezvényt, a show természetesen nem maradt el: mutatjuk, milyen modellek érkeznek a jövőben.

A Toyota az észak-amerikai piacokon már 15 éve jelenlévő sikeres típusának, a Camrynek szabott új köntöst: a külső változások, merészebb formaterv mellett a legfontosabb az új hajtásláncok bemutatása volt. A hibrid verzió továbbfejlesztésével és az új 2,4, illetve 2,5 literes motorokkal a kocsi étvágyát is visszafogták. A típus nyártól lesz kapható a tengerentúli kereskedésekben.

Toyota Camry

A Kia egy vadiúj modellt villantott: a Stinger egy négyajtós, hátsókerék-meghajtású kupé, amivel a dél-koreaiak egy tágas és sportos kocsit tettek le az asztalra. A kiviteltől függően 255 vagy 365 lóerős autót nyolcsebességes automata váltóval szerelik, és egyértelműen az európai márkák (például BMW) egyes típusainak ellenfelének szánják. Ismerős eset, szinte biztos, hogy az ár lesz a döntő tényező.

Kia Stinger

Ami a bemutatott modellek számát illeti, az Automotive News szerint a Ford idén nem esett túlzásokba: a haszongépjárművek szegmensében elmaradt a tőle már-már megszokott leleplezés. A kíváncsiaknak a kívülről átdolgozott és új hajtáslánccal ellátott F-150-nel, valamint az EcoSport modellel kellett beérniük. Utóbbi, amely zömök, magas építésű kocsi, inkább Amerikában lehet sikeres, akár a vállalati flották részeként.

Ford EcoSport

A Honda által bemutatott Odyssey szintén egy teljesen új modell, ám még a gyakorlott szemeknek is feladat megtalálni a változtatásokat – kívülről. Belül már más a helyzet, a bőr belső, a tízfokozatú automata váltó, a 280 lóerős V6-os motor és a megújult infotainment rendszer az elődhöz képest már egyértelműen más világot nyújt a felhasználóknak.

Honda Odyssey

A Chevrolet Traverse az amerikai gyártó családi modelljének legújabb kiadása, a helyi igényeknek megfelelően három üléssorral és nagy csomagtérrel. A kocsival a gyártó a SUV-kínálatot igyekszik szélesíteni. A mezőnyből és a forgalomból különösebben nem tűnik majd ki, de az elődmodell iránti kereslet alapján hiba lett volna nem elkészíteni a jövevényt.

Chevrolet Traverse
Hirdetés

Kiemelt Partnereink