Gyártók Mobil elektromos töltőállomásokat tesztel az Audi

Mobil elektromos töltőállomásokat tesztel az Audi

autopro.hu/Sz.K. | 2019.07.18 15:21

Mobil elektromos töltőállomásokat tesztel az Audi

Az elektromos autók töltőállomás-hálózatának kiépítése nem olcsó mulatság. Az Audi most a fixen telepített töltők alternatíváját teszteli.

Hirdetés

Az Audi mobil töltőállomást tesztel az elektromos autók számára. A szolgáltatás olyan rendezvényeken lesz igénybe vehető, amelyeknél egyáltalán nincs, vagy csak kevés fixen telepített töltőállomás áll rendelkezésre. Az Audi most egy nagy, kerekes bőrönd formájú töltőt fejlesztett ki, mely 24 kW energia tárolására képes, és az otthoni konnektorokba dugva feltölthető.

A Hoffenheim meccsei alatt próbálják ki

A vállalat egy olyan töltőszolgáltatást is tervez, melyet az ügyfelek lefoglalhatnak a parkolóban várakozó autójuk számára, amíg ők például vásárolgatnak, vagy sporteseményeken járnak. Az ötletet egy stuttgarti bevásárlóközpont és az 1899 Hoffenheim labdarúgó klub területén tesztelik. Sikeres tesztfolyamat után a projektből új üzleti modell válhat.

A Volkswagen töltője sokkal nagyobb méretű

Az Audi anyavállalata, a Volkswagen is már teszteli Wolfsburgban a mobil töltőállomásait, hogy el tudja látni árammal a nagyobb rendezvényeket. A VW töltője azonban sokkal nagyobb méretű, és nem lefoglalható, hanem önkiszolgáló rendszerben működik.

Nyitókép: Audi

Hirdetés

Kiemelt Partnereink