Gyártók Mintegy 1,2 milliárd dolláros befektetést jelentett be a Ford 3 amerikai gyárában

Mintegy 1,2 milliárd dolláros befektetést jelentett be a Ford 3 amerikai gyárában

autopro.hu/R.M. | 2017.04.07 13:22

Mintegy 1,2 milliárd dolláros befektetést jelentett be a Ford 3 amerikai gyárában

A hatalmas összeg mellett 130 új munkahelyet is teremtenek az egyik üzemben. Az összegből 200 millió az önvezető autók fejlesztésére megy majd el.

Hirdetés

A bejelentést néhány perccel korábban maga az elnök, Donald Trump is belengette a twitter fiókján, és örömét fejezte ki, hogy az amerikai autóvállalatok visszaköltöznek az államokba. „MUNKAHELYEK! MUNKAHELYEK! MUNKAHELYEK!” – tette hozzá az amerikai elnök. A Ford ezzel kapcsolatban közzétette, nem Trump befolyása miatt döntöttek a fejlesztés miatt, hiszen azt korábban is tervezték már.

A nagyméretű beruházás a következőképpen fog eloszlani: 850 millió dollár értékben fogják a wayne-i üzemet fejleszteni, ezzel felkészítve a Ford Bronco SUV, és a Ford Ranger újabb generációinak gyártására. További 150 millió dollár a romeoi motorgyárra lesz elköltve, ahol 130 új munkahelyet is hozzáadnak az üzemhez. Ezen felül még 200 millió dollárt fektetnek be a Ford adatközpontjába, Flat Rockban. Ez az összeg elsősorban az autók közötti kommunikáció és az önvezető járművek fejlesztéséért lesz felelős.

A flat rocki üzem további támogatásokra számíthat, hiszen korábban a vállalat azt nyilatkozta, 700 új munkahelyet, és 700 millió dolláros fejlesztést terveznek az üzemben, ahol hibrid Mustangokat, elektromos crossovereket, és a Ford jövőbeli első önvezető autóját is fogják gyártani. Mindhárom egység Michigan államban található, - írta meg az autoblog.com.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink