Gyártók Minden, amit a Seat szabadidő autóiról tudni lehet

Minden, amit a Seat szabadidő autóiról tudni lehet

autopro.hu/Sz.F. | 2019.01.19 05:00

Minden, amit a Seat szabadidő autóiról tudni lehet

A Seat már három SUV-val, azaz szabadidő autóval rendelkezik kínálatában. Mindegyiknek közös a fejlesztési DNS-e, de mindegyik megkülönböztethető egyéniség, és mindhárom gépkocsi először jelent meg együtt az utakon abban a városban, amelyikben létrehozták őket.

Hirdetés

– Az új Ateca kulcsszerepet játszik új márka stratégiánkban. Az Ateca indítja a Seat történetének legnagyobb termék offenzíváját – ezek voltak a Seat elnökének, Luca de Meónak szavai 2016-ban a Seat első szabadidő autójának bemutatásakor. Két és fél évvel később ez a szándék teljesült.

A Seatoknak közös az eredete: Barcelona.

– Az Arona erős crossover jelleggel, 68 lehetséges színváltozattal dicsekedhet, az Atecát elegáns sziluettje különbözteti meg, míg a Tarracót jellemző orr része emeli ki környezetéből, ugyanakkor ezek jelzik, hogy milyenek lesznek a Seat modellek a jövőben – mondta el Alejandro Mesonero-Romanos, a Seat formatervezési igazgatója..

Az Arona 95 lóerejétől a Tarraco 190 lóerejéig a három szabadidő autó a motorok széles választékát kínálja, és garantálja a teljesítményt, a hatékonyságot és a megbízhatóságot. Mindezen túl az Arona kategóriájának első modellje, amelyik sűrített földgázzal (CNG) működő motort kínál, miközben a Tarraco már hálózatról tölthető hibrid változatban is elérhető lesz.

A közlekedési dugó-asszisztens, a sávtartó automatika, az adaptív távolság tartó rendszer, a városi vészfék funkció. csupán néhány elem a legkorszerűbb biztonsági segédprogramok közül, amelyeket a Seat szabadidő autóiba beépítettek, és amelyek a márka biztonság iránti elkötelezettségét mutatják, a Tarraco pedig még magasabbra emeli a lécet, a gyalogost és kerékpárost felismerő rendszereik beépítésével.

Három szabadidő autó, tények és számok
Három szabadidő autó, tények és számok

A gépkocsit vásárlók 28 százaléka számára a gépkocsi összekapcsolhatósága elsődleges fontosságú tulajdonság. A Seat intenzíven dolgozik azon, hogy a legjobb megoldásokat kínálja válaszként környezetünk növekvő digitalizálásra, és a három szabadidő autó demonstrálja ezt. Egyrészt a digitális műszerfallal és a 8 colos érintő-képernyővel, másrészt az okos telefon és a gépkocsi közötti kapcsolatot adó Full Link funkcióval. Ez a rendszer az okos telefont a gépkocsival az Apple Car Play, az Android Auto valamint a Mirror Link alkalmazásokkal kapcsolja össze, garantálva ezáltal az okos telefon és a gépkocsi biztonságos összeköttetését.

A vásárlók 30 százaléka jelenleg olyan gépkocsit választ, amelyik a szabadidő autóknál elérhető megemelt üléspozíciót kínál. Az elmúlt öt évben az ilyen közepes méretű gépkocsik értékesítése majdnem megkettőződött Európában, és ez a növekvő tendencia tovább emelkedik. Az eladások ebben a kategóriában várhatóan 40 százalékkal emelkednek 2025-ig, és elérik a 2,8 milliós darabszámot. A Seat esetében a szabadidő autók jelentik a kulcstényezőt a vállalat értékesítéseinek fellendülésében, mert a márka által értékesített minden harmadik gépkocsi szabadidő autó.

Kiemelt Partnereink