Gyártók Milliónyi Toyota és Honda modellel van baj Kínában

Milliónyi Toyota és Honda modellel van baj Kínában

Gégény István | 2016.02.29 12:10

Milliónyi Toyota és Honda modellel van baj Kínában

Légzsákokkal és hátsó ülésekkel akadtak biztonsági problémák – a híradások alapján az érintett autók túlnyomó többségét helyben gyártották.

Hirdetés

Nem sok jót sugall a General Administration of Quality Supervision, Inspection and Quarantine szervezet elnevezése, amely nagyjából hasonló szerepkört láthat el Kínában, mint a mostanában gyakran emlegetett NHTSA a Csendes-óceán túloldalán. Ezúttal négy vállalatra vonatkozóan összesen mintegy 1,3 millió jármű szervizbe tereléséről adott hírt ez a hatóság.

A Dongfeng Honda Automobile nevű autógyártó 533 ezer 350 darab CR-V modellt hív vissza, amelyek 2006 áprilisa és 2012 januárja között készültek. A Guangqi Honda Automobile vegyesvállalat 382 ezer 90 autóját érinti hasonló akció: a 2011-2015 között gyártott típusok között szerepelnek Fit, City és Everus nevű modellek is. Mindkét esetben a légzsákok hibás működése a kifogásolt jelenség.

A Toyota Motor (China) Investment és a Tianjin Faw Toyota Motor vállalatok 433 ezer 338 RAV4 modellt hívnak vissza, itt a hátsó ülések válhatnak veszélyforrássá az utasok számára baleseti szituáció közben. Utóbbi akció bő 13 ezer importált járművet is magában foglal.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink