Gyártók Mi történik itt? A Jaguart is padlóra küldte a keresletcsökkenés

Mi történik itt? A Jaguart is padlóra küldte a keresletcsökkenés

Kuthi Áron | 2019.07.17 04:55

Mi történik itt? A Jaguart is padlóra küldte a keresletcsökkenés

A Jaguar Land Rover júniusi eladásai éves összehasonlításban majdnem tíz százalékkal estek, a második negyedév eredménye viszont ennél is rosszabb. Egyetlen jó hír, hogy legalább a britek veszik az egyébként indiai tulajdonban lévő hazai márkát.

Hirdetés

Nem sikerült jól a június a JLR-csoportnak, 47 060 eladott gépkocsival is 9,6 százalékkal estek az eladások éves összehasonlításban. Ez azt jelenti, hogy a Jaguar eladásai júniusban 8,5, a Land Roveréi 10,1 százalékkal estek, (14 933 illetve 32 127 eladott személygépkocsi).

Egy jó hír van a JLR háza tájáról, ez pedig a hazai piac által támasztott kereslet növekedése. Nagy-Britanniában júniusban 4,6 százalékkal többen vettek Jaguart vagy Land Rovert, mint egy évvel korábban. Viszont a világ többi részén nem voltak kelendők a márkák a múlt hónapban. Észak-Amerikában 9, Európában 11,7, Kínában 12,3, más ázsiai piacokon 18,6 százalékkal kevesebben keresték a JLR gyártmányait. Igaz, Kínában májushoz képest júniusra 23 százalékkal ugrott meg az értékesítés.

A JLR közleménye az elektromos Jaguar I-Pace, az XE, a Land Rover Discovery és a Range Rover Evoque népszerűségét emelte ki, még ezek voltak a legkelendőbbek. A Range Rover kereskedelmi vezetője, Felix Brautigam a tavaly óta vásárolható plug-in-hibrid Range Rover jó szereplését hangsúlyozta, és megerősítette, hogy 2020-ban minden modelljükből elérhetőek lesz a lágy hibrid verzió is.

Egyelőre azonban összességében nincs minek örülni, a JLR globális eladásai 2019 áprilisa és júniusa között 11,6 százalékkal estek 2018 hasonló időszakához képest, összesen 128 615 gépjárművet sikerült értékesíteni.

Kiemelt Partnereink