Gyártók Mercedes üzemet épít Oroszországban a Daimler

Mercedes üzemet épít Oroszországban a Daimler

MTI | 2017.02.22 06:36

Mercedes üzemet épít Oroszországban a Daimler

Üzemet létesít Moszkva közelében Mercedes-Benz személygépkocsik gyártására a Daimler - jelentette be a német autóipari konszern.

Hirdetés

A Mercedes üzem a Daimler első személygépkocsi-gyártó beruházása lesz Oroszországban, és az első új beruházás egy nyugati autógyártó vállalat részéről az Oroszország ellen három éve bevezetett szankciók óta.

A Daimler most tehergépkocsikat gyárt Oroszországban a Kamaz gyárral folytatott együttműködés keretében.

A 250 millió eurós beruházással épülő üzem 2019-ben kezdi meg a termelést évi 20 ezres személygépkocsi-gyártó kapacitással.

A szankciók nem tiltották meg az autóipari beruházásokat, a fagyossá vált politikai légkörben azonban gyakorlatilag ellehetetlenítették ezeket. A romló üzleti környezetben a General Motors két évvel ezelőtt számolta fel oroszországi érdekeltségét. A Ford kitartott az orosz piacon, és az autógyártók között elsőként tavaly már növelni tudta eladásait. Az orosz autópiaci forgalom azonban a 2012-ben elért közel hárommilliós csúcsnak mintegy a felére csökkent.

Az Association of European Business (AEB) kimutatása szerint a Mercedes tavaly 37 ezer autót adott el Oroszországban, 11 százalékkal kevesebbet, mint az előző évben. Az AEB prognózisa szerint az orosz autópiaci forgalom négy százalékos növekedése várható az idén.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink