Gyártók Méhészet és autóipar? A Porschénak hála létrejött a kapcsolat

Méhészet és autóipar? A Porschénak hála létrejött a kapcsolat

autopro.hu/B.B. | 2017.08.05 06:43

Méhészet és autóipar? A Porschénak hála létrejött a kapcsolat

A szuvenírek polcán a kulcstartók és modellautók mellett hamarosan a saját termelésű méz is feltűnhet a sportkocsigyártó lipcsei ügyfélközpontjában.

Hirdetés

A nagyvállalatoknál is tisztában vannak a környezetvédelem fontosságával, így a Porsche is tesz a biológiai sokszínűség megőrzéséért: lipcsei telephelyének egyik külső részén 25 méhcsaládot telepít, egyenként hatvanezer állattal. A másfélmillió méh egy negyvenhektáros területet vehet birtokba, melytől nem messze már egészen másféle, versenypályás Porsche-zümmögés hallatszik.

Ahogy a sportkocsigyártó helyi üzemének első embere, Siegfried Bülow elmondta, a méhtelepítés apropója, hogy a Németországban élő 560 méhfajta közel fele veszélyeztetett élőhelyük radikális csökkenése miatt. A zöld lépés egyben kisebb turistaattrakció is lehet, hiszen ősztől a Porsche-méz a lipcsei gyár üzemi étkezdéjén kívül a helyi ügyfélközpontban is megjelenhet.

Nem a méhek lesznek az első állatok a gyártó tulajdonában lévő, összesen 99 hektáros egykori katonai felhasználású ingatlanon: a rehabilitációs zöldterületen nyulak, pónilovak, sőt bölények is élnek.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink