Gyártók Megvan az Audi új vezetője, ő váltja a börtönben lévő Stadlert

Megvan az Audi új vezetője, ő váltja a börtönben lévő Stadlert

autopro.hu/Sz.F. | 2018.12.20 09:13

Megvan az Audi új vezetője, ő váltja a börtönben lévő Stadlert

Az Audi AG Felügyelő Bizottsága 2019. január 1-jétől Bram Schotot választotta a vezetőség elnökévé. Schot már 2018 júniusától megbízott ideiglenes vezérigazgatója volt a vállalatnak, januártól pedig továbbra is ő felel majd az értékesítésért és a marketingért.

Hirdetés

Az igazgatótanács új elnökének kinevezésével fontos alapokat teremtettünk az Audi jövőjéhez. Bram Schot ideiglenes vezérigazgató az elmúlt hónapokban meggyőző munkát végzett. A csapatával elősegítette a vállalaton belüli változásokat és hatékonyan kezeli a jelenlegi kihívásokat is. A pozíciójánál fogva képes lesz tovább gyorsítani a cégünk átalakulását, hogy a „Négy Karika” további sikereket érjen el – tette hozzá az Audi Felügyelő Bizottságának elnöke és a Volkswagen-csoport vezérigazgatója, Dr. Herbert Diess.

Az Audin belül dolgozók egyértelmű terveket szeretnének látni a vállalat vezetőitől. A munkavállalók képviselőiként éppen ezért vagyunk ennyire elhivatottak, hogy jó munkát végezzünk. Ezért is neveztük ki Schotot az igazgatóság elnöki pozíciójára, aki a korábbi időszakban bebizonyította, hogy képes lendületet adni a vállalatnak. Most folytatnia kell a megkezdett utat, hogy az Audi újra feljusson a csúcsra – mondta el Peter Mosch, az Audi Felügyelő Bizottságának elnökhelyettese és az Általános Üzemi Tanács elnöke.

Bram Schot tehát hivatalosan januártól lesz az Audi AG igazgatótanácsának elnöke, ami nem csak az Audit, hanem a Ducati, a Lamborghini és az Italdesign Giugiaro márkákat is magában foglalja.

A most 57 éves igazgató Hollandiában született. Bram Schot korábban a Mercedes-Benznél dolgozott Olaszországban, s 2012-ben igazolt át a Volkswagen-csoporthoz, ahol a Volkswagen Haszonjárművek Igazgatótanácsában felelt a marketingért és az értékesítésért. Schott 2017 szeptembere óta tagja az Audi AG Felügyelő Bizottságának.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink