Gyártók Megvan a VW új platformja, az egész konszern nekilódulhat

Megvan a VW új platformja, az egész konszern nekilódulhat

autopro.hu/B.B. | 2017.01.12 11:01

Megvan a VW új platformja, az egész konszern nekilódulhat

Mostantól a Seat és a Skoda is rátenyerelhet a fejlesztés gombra, hiszen a konszern fő márkájánál végeztek az elektromos kocsik MEB platformjának fejlesztésével.

Hirdetés

Elhárult a legnagyobb akadály a VW-konszern tagjai számára a saját elektromos modellek fejlesztése elől: a központi márka, a Volkswagen mérnökei által készített MEB moduláris platform ugyanis ezentúl a tagok rendelkezésére áll. A VW fejlesztési vezetője elmondta, már most nagy az érdeklődés a fejlesztés iránt. Frank Welsch szerint a konszern által tervezett e-modellek több mint fele nem dízelbotrányos Volkswagentől kerül majd ki.

Az már biztos, hogy a Skoda öt teljesen elektromos, illetve hibrid típust épít az alapra 2025-ig, a Seatnál pedig vizsgálják a hasonló meghajtású típusok versenybe küldését.

A Volkswagen már most is kínál teljesen elektromos modelleket (e-Golf, e-Up), az új alapra épülő első komolyabb dobás a tavaly Párizsban bemutatott ID lehet. A platformok fejlesztése persze nem áll le, az autonews.com szerint 2020-ban érkezik a következő MEB-alap, amit főleg az alternatív hajtású, nagyobb SUV-ok alá szán a gyártó.

Érdekesség, hogy sem a Porsche Tesla ellen szánt gépe, a Mission E, sem az Audi quattro Etron nem a MEB platformra épül majd, a négykarikások kisebb elektromos modelljei viszont már megkapják az újítást.

Kiemelt Partnereink