Gyártók Megáll a termelés az Opelnél

Megáll a termelés az Opelnél

autopro.hu/B.B. | 2017.07.25 15:30

Megáll a termelés az Opelnél

A németek eisenachi telephelyén a meghosszabbított, négy hetes nyári leállás alatt sem áll meg a munka, hiszen gőzerővel készülnek új SUV-juk, a Mokka hazai gyártására.

Hirdetés

Nem csak a magyarországi autógyárakban töltik produktívan a nyári leállást, az Opel németországi telephelyén is komoly változások történnek a négyhetes termelési szünet alatt. Eisenachban az augusztus 21-ig tartó, az eredetileg tervezett három helyett négyhetesre nyújtott szünetben megkezdik a kis SUV, a Mokka gyártásának előkészületeit, írja az Automobilwoche.

A gyártó szóvivője szerint évközben, normál termelés mellett nem, vagy csak korlátozottan lehetséges a nagyobb átépítések végrehajtása, ennek megfelelően már most megkezdik az egyébként 1800 főt foglalkoztató üzem felkészítését a Mokka 2019-es gyártási startjára. Idén bővítik a gyártósorokat, ugyanis a Mokka termelésének helyigénye valamivel nagyobb, mint az üzemben jelenleg készülő Corsáé és Adamé.

A 2019-re való felkészülés átmeneti jellege azonban nem csak ebben a pár hétben érződik, ez a gyártó és a dolgozók részéről is rugalmasságot követel, Eisenachban például már év elején kétműszakos munkarendre álltak át a korábbi háromról. A gyártó ennek minden munkavállalójával számol a jövőben, ugyanis a Mokka erős eladásai miatt várhatóan nagyobb lendülettel térnek vissza a megszokott kerékvágásba.

A németországi átszervezésből és a Mokka sikereiből Spanyolország is profitál, hiszen 2019-től többek között logisztikai és anyagi okokból a Corsa és az Adam gyártása is az Ibériai-félszigetre kerül.

Kiemelt Partnereink