Gyártók Még több pénz kell a Teslának

Még több pénz kell a Teslának

autopro.hu/B.B. | 2017.03.20 06:30

Még több pénz kell a Teslának

Ha már egy ideje tervezi, hogy beszáll Elon Musk autóipari üzletébe, itt az alkalom. A tömegtermelés felfuttatásához tőkére van szüksége, ezért újabb részvényeket önt a piacra a gyártó.

Hirdetés

Egymilliárd dollárnál is nagyobb tőkére van szüksége a Teslának, ezért újabb, már-már megszokottnak mondható részvény- és kötvénykibocsátásba kezd. A vállalathoz áramló összeggel a pénzügyi helyzet további erősítése, illetve ezen keresztül a Model 3 épp felfuttatás alatt álló tömegtermelésének kockázatainak csökkentése a cél, írja az Automobilwoche.

Várható volt, hogy az autógyártónak még szüksége lesz hasonló lépésre a finanszírozás stabilitása miatt, elemzők korábban úgy számoltak, 1,7-2,5 milliárd dollár plusz pénzt kell még a cégbe pumpálni. Az elvárthoz kisebb tőkeigény a befektetőket is megnyugtatta, hiszen a bejelentést követően két százalékkal erősödtek a Tesla-részvények.

A Model 3-at valószínűleg már senkinek sem kell komolyabban bemutatni. A géptől elvárt sikertörténet szeptemberben indulhat, ugyanis ekkor startol a típus gyártása. A modellre már bemutatása után néhány héten belül több százezer előrendelés érkezett.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink