Gyártók Még mindig a Lockheed Martin vezeti a piacot

Még mindig a Lockheed Martin vezeti a piacot

autopro.hu/B.A. | 2019.12.13 16:53

Még mindig a Lockheed Martin vezeti a piacot

A száz legnagyobb fegyvergyártó vállalat összesen 420 milliárd dollár értékben értékesített fegyvereket és védelmi szolgáltatásokat tavaly, ami 4,6 százalékos növekedést jelent 2017-hez képest.

Hirdetés

Mindez a Stockholmi Nemzetközi Békekutató Intézet beszámolójából derült ki. Az elemzés szerint 2002 óta 47 százalékkal bővült a globális fegyverkereskedelem, melynek közel 60 százalékát az Egyesült Államok bonyolítja le, a tavalyi 246 milliárd dolláros forgalom 7,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az amerikai Lockheed Martin 2018-ban elért 47,2 milliárd dolláros forgalmával, és 11 százalékos piacrészesedésével a legnagyobb szereplőnek számít a piacon.

Amerikai beszerzések

A fegyverkereskedelem növekedésének okát az amerikai védelmi beszerzésekben kell keresni – hívta fel a figyelmet az Equilor Befektetési Zrt. Az amerikai cégek dominanciája növekedett a fegyverkereskedelmi piacon, míg a ranglistán található tíz orosz cég részesedése csökkent tavaly. A listán szereplő 27 európai vállalat az értékesítések 25 százalékát tette ki, ezek közül kiemelkedik a brit BAE Systems évi 35 milliárd dolláros fegyvereladással.

Nyitókép: instagram.com/lockheedmartin/

Hirdetés

Kiemelt Partnereink