Új gyártócsarnokot épít a McHale Hungária Kft.

Szerző: MTI | 2010.07.19. 10:09

Az ír tulajdonú, mezőgazdasági gépeket készítő vállalkozás vezetése a termelés bővítése miatt döntött a több százmillió forint értékű beruházás megvalósításáról Szolnokon- közölte a Kiss Tamás ügyvezető igazgató.

Tájékoztatása szerint a 3 ezer négyzetméteres üzemcsarnok megépítése mellett felújítják belső úthálózatukat, korszerűsítik a  víz- és csatornahálózatot, és a telepet új kerítéssel határolják  körbe.  

Kiss Tamás kiemelte, hogy az új üzemcsarnok elkészítését a  termelés bővítése tette szükségessé, és ezzel együtt beszállítóik is  több megrendeléssel számolhatnak a jövőben. A magyar leányvállalat  árbevétele ugyanis az elmúlt években folyamatosan nőtt, még a válság  hatására sem csökkent. Tavaly árbevételként 4,3 milliárd forintot   könyvelhettek el, miközben az átlaglétszám 96 körüli volt. Az idén  15 százalékos bevételtöbblettel számolnak, amit fejlesztésre  fordítanak. 


A mostani 250 millió forintos beruházás megvalósításához  pályázati támogatást remélnek, és az Észak-Alföldi Operatív Program  (ÉAOP 1.1.1.) keretében benyújtott pályázatukat már befogadta a  bírálószervezet. Az üzemcsarnok átadása után a foglalkoztattak  számát hússzal bővítik.
 
Az írországi McHale cégcsoport 2004-ben vásárolta meg a  felszámolás alatt álló, a nagy gépipari múlttal rendelkező Szolnoki  Mezőgép ingatlanvagyonát. Az elmúlt évek fejlesztései során többek  között CNC-lézervágót és élhajlítógépet állítottak munkába,  modernizálták a festőrészleget. Tavaly 226 millió forint értékben  csőhajlítóval és hegesztőrobot-rendszerrel bővült a gépparkjuk. 

A cég legismertebb gyártmányai a fixkamrás bálázógépek,  amelyeket az európai országok után már a tengerentúlon is  értékesítenek. Az új üzemcsarnokban a V660-as, új fejlesztésű  hevederes bálázókat gyártják majd sorozatban. 

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink

Ezt olvasta már?