Gyártók Matthias Müller: akár jól is kijöhetünk a dízelbotrányból

Matthias Müller: akár jól is kijöhetünk a dízelbotrányból

autopro.hu | 2016.02.25 12:27

Matthias Müller: akár jól is kijöhetünk a dízelbotrányból

A konszern vezetője amolyan reneszánsz ember - igyekszik pozitívan felfogni a kibocsátási botrány amerikai eszkalálódását, és bízik a második esélyben.

Hirdetés

Bár az utóbbi időszakban a Volkswagen értékesítései csökkentek az Egyesült Államokban, Matthias Müller hosszabb távon az eladások növekedésének folytatódásában bízik. A vezérigazgató szerint természetesen szembe kell nézniük tettük következményeivel, s bár a tengerentúlon valószínűleg komoly veszteséget kell majd elkönyvelniük, a fogyasztók empátiáját kihasználva túllendülnének a mélyponton. Reményei szerint ezt követően a márkánál egyfajta reneszánsz veszi majd kezdetét.

A pozitív hozzáállást mi sem szemlélteti jobban, mint hogy az Automobilwoche szerint a cégen belül a kibocsátási botrányt a minden negatív hangzástól mentes „dízel-téma” néven emlegetik.

A nehézségek ellenére a német gyártónak a kínai és az európai piacon nem lehet oka panaszra, ezért Müller 2016-ban is jó eredményeket vár a cégtől. Az már csak hab lenne a tortán, ha Amerikában sikerülne megtartani, vagy visszanyerni a vásárlók bizalmát.

Az ügyet megfelelően kezelve akár jól is alakulhat a VW tengerentúli jövője

A vállalatvezető a jelenlegi tulajdonosoknak is üzent: nagy erőfeszítéseket tesznek, hogy a szoftverkorrekció után ne romoljon az autók teljesítménye. Szerinte az eurómilliárdos pluszköltséggel és presztízsveszteséggel járó visszahívás-sorozat teljes egészében kontrollálható. Hogy a VW túléli-e a botrányt, szerinte egyértelmű, a kérdés csak az, hogy képesek-e a csalásból előnyt kovácsolni.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink