Masszív visszahívást rendelt el a Hyundai

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.03.17. 13:39

A dél-koreai gyártó csaknem egymillió termékében lehet hibás a biztonsági öv, ezért az utóbbi időszak egyik legnagyobb javítási akciójába kezdenek.

Összesen 978 ezer Sonata típusú Hyundai tulajdonosa számíthat visszahívásról szóló értesítés érkezésére az Egyesült Államokban, írja az Automotive News. A problémát a biztonsági övek okozzák, melyek épp akkor szakadhatnak el, mikor a legnagyobb szükség van rájuk, így egy esetleges balesetben nem biztos, hogy teljesen képesek ellátni funkciójukat.

A vizsgálatok eddig egy esetben tárták fel, hogy az öv egy baleseten felüli személyi sérülést okozott, így az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság, az NHTSA kezdeményezésére áprilisban megkezdődik a 2011 és 2015 között gyártott Sonata modellekben az övek cseréje.

A Hyundai háza táján egyébként a visszahívástól függetlenül is zajlik az élet, az ázsiai autógyártó tavaly év végén rég nem látott dolgozói sztrájkkal találta szembe magát. Az emiatt a termelésben keletkezett 140 ezer példányos kiesés a negyedik negyedéves pénzügyi eredményeken is meglátszott, azonban az új i30-as típus kárpótolhatja a vállalatot az utóbbi időszak nehézségeiért.