Gyártók Masszív visszahívást rendelt el a Hyundai

Masszív visszahívást rendelt el a Hyundai

autopro.hu/B.B. | 2017.03.17 13:39

Masszív visszahívást rendelt el a Hyundai

A dél-koreai gyártó csaknem egymillió termékében lehet hibás a biztonsági öv, ezért az utóbbi időszak egyik legnagyobb javítási akciójába kezdenek.

Hirdetés

Összesen 978 ezer Sonata típusú Hyundai tulajdonosa számíthat visszahívásról szóló értesítés érkezésére az Egyesült Államokban, írja az Automotive News. A problémát a biztonsági övek okozzák, melyek épp akkor szakadhatnak el, mikor a legnagyobb szükség van rájuk, így egy esetleges balesetben nem biztos, hogy teljesen képesek ellátni funkciójukat.

A vizsgálatok eddig egy esetben tárták fel, hogy az öv egy baleseten felüli személyi sérülést okozott, így az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság, az NHTSA kezdeményezésére áprilisban megkezdődik a 2011 és 2015 között gyártott Sonata modellekben az övek cseréje.

A Hyundai háza táján egyébként a visszahívástól függetlenül is zajlik az élet, az ázsiai autógyártó tavaly év végén rég nem látott dolgozói sztrájkkal találta szembe magát. Az emiatt a termelésben keletkezett 140 ezer példányos kiesés a negyedik negyedéves pénzügyi eredményeken is meglátszott, azonban az új i30-as típus kárpótolhatja a vállalatot az utóbbi időszak nehézségeiért.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink