Gyártók Már nem veszik az Audit

Már nem veszik az Audit

MTI | 2018.07.18 10:15

Már nem veszik az Audit

A Volkswagen csoport közlése szerint a június végéig tartó hat hónapban 5,5 millió járművet értékesített, ami 7,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A csoporthoz tartozó márkák közül a Skoda és a Seat eladása nőtt a legjelentősebben, miközben az Audié 3,8 százalékkal csökkent. A júniusi eladás 4,1 százalékkal, 958 600-ra emelkedett.

Hirdetés

A Volkswagen csoport legfontosabb piacán, Kínában az értékesítés 9,2 százalékkal nőtt, az ázsiai országban csaknem 2 millió járművet adtak el az első hat hónapban. Ugyancsak jelentősen, 22,6 százalékkal nőtt az értékesítés Brazíliában, míg az eladások az Egyesült Államokban 6,3 százalékkal, Németországban pedig 4,6 százalékkal bővültek.

A wolfsburgi székhelyű cég arra figyelmeztetett, hogy a második félévben csökkenhetnek az eladásai, mert késedelmeket okozhat Európában egyes modellek értékesítésénél az átállás a WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) emissziós követelmények teljesítésére. A VW emiatt a harmadik negyedévben néhány napra kénytelen is lesz leállítani a szerelőszalagokat wolfsburgi üzemében.

A Volkswagen csoport tagjai a Volkswagen, az Audi, a Porsche, a Skoda, a Seat, a Bugatti, a Lamborghini és a Bentley.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink