Gyártók Már nem kell sokat várni az új Transitra

Már nem kell sokat várni az új Transitra

autopro.hu/Sz.F. | 2018.09.11 21:31

Már nem kell sokat várni az új Transitra

A Ford ma bejelentette, hogy a 2018. szeptember 20-27. között Hannoverben megrendezett IAA Haszongépjármű Kiállításon mutatja be a Transit modell legújabb generációs, kommunikáló és részben elektromos hajtású változatát.

Hirdetés

Az új, 2 tonnás Transit modell üzemanyag-takarékosabb motorokkal, nagyobb hasznos teherbírással, beépített konnektivitással és fejlettebb vezetősegítő technológiákkal lép majd piacra a 2019-es év közepén; a vállalat mérnökei áttervezték az autó orr-részét és belső terét, valamint továbbfejlesztették a rakodóteret.

A még alacsonyabb fenntartási költséget biztosító, modernizált 2,0 literes EcoBlue dízelmotor mellett az új Transit vásárlói – a manuális sebességváltós modellekhez – megrendelhetik a 48 voltos mHEV technológiát is, ami tovább javítja az autó üzemanyag-fogyasztását, különösen a gyakori elindulásokkal-megállásokkal tarkított városi forgalomban. Az mHEV rendszer elektromos árammá alakítja és egy 48 voltos lítium-ion akkumulátorban tárolja a lassítás energiáját, amit a jármű hajtásában és az elektromos berendezések működtetésében hasznosít.

A Ford innovatív Transit Custom PHEV modelljében egy fejlett hibrid rendszer működik, amely akár 50 kilométert is képes megtenni nulla károsanyag-kibocsátással, és a hatótávolság kiterjesztéséről a többszörösen díjnyertes 1,0 literes EcoBoost benzinmotor gondoskodik. Az EcoBoost motor tölti a beépített akkumulátorokat, amikor a külső töltések között hosszabb távolságot kell megtenni, így az autó üzemeltetői kimagasló gazdaságosságra és rugalmasságra számíthatnak, nem beszélve a több mint 500 kilométeres hatótávolságról.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink