Gyártók Már megint új SUV-t dobott piacra a Skoda

Már megint új SUV-t dobott piacra a Skoda

autopro.hu/Sz.F. | 2019.01.26 05:09

Már megint új SUV-t dobott piacra a Skoda

A Škoda új terepjárója a Kamiq nevet kapta. A crossover lesz a harmadik terepjáró, amely bemutatkozik az európai piacon és egyben a következő mérföldkő a cseh autógyártó SUV offenzívájában.

Hirdetés

A Kamiq szó a Kanada északi részén és Grönlandon élő inuit (eszkimó) emberek nyelvéből származik. A Kamiq elnevezés olyan dolgot ír körül, amely – mintha második bőrünk lenne – tökéletesen passzol hozzánk minden helyzetben. Mindez elég indok ahhoz, hogy az új, Európában bemutatkozó crossover modell ugyanazt a nevet kapja, mint a Kínában már korábban debütált terepjáró.

Az új modellel a cseh autógyártó tovább folytatta SUV kampányát és kibővítette az európai piacra szánt modellek kínálatát egy kompakt, életmód fókuszú, belépőszintű modellel. Egyesíti a kompakt modellek agilitását és kezelhetőségét a terepjárók kínálta hagyományos előnyökkel, amilyen például a megemelt üléspozíció, a jobb kilátás, a még kényelmesebb be- illetve kiszállás és a megemelt hasmagasság. A moduláris keresztirányú MQB platformra épülő modell az új vezetéstámogató rendszerek mellett számos – a tágas belső tér mellett a márka védjegyévé vált – Simply Clever megoldással igyekszik meghódítani az ügyfeleket.

Az új Kamiq világpremierjét a március 5. és 17. között megrendezendő Genfi Autószalonon tartja a márka.

Kiemelt Partnereink