Gyártók Már megint leállította a gyártást a Ford

Már megint leállította a gyártást a Ford

MTI | 2018.11.19 09:10

Már megint leállította a gyártást a Ford

Keresletcsökkenés miatt szünetelt a gyártás a Ford spanyolországi járműgyártó üzemében pénteken.

Hirdetés

A Ford almussafesi gyárában ebben a hónapban ez már a második alkalom, amikor leállították a termelést, amint erről korábban megállapodott a munkáltató és az egyik legnagyobb dolgozói érdekképviselet, a Spanyol Munkások Általános Szövetsége (UGT).

A november és január közötti időszakra úgynevezett ideiglenes foglalkozási szabályozást (ERTE) fogadtak el, amelyben rögzítették, hogy a járműgyártó részlegen összesen kilenc, a motorgyártó részlegen pedig tizenhárom napon szünetel a termelés ebben a három hónapban.

A vállalatnak nehézségei vannak, amelyek hatással lesznek minden európai üzemre közölte Carlos Faubel, az almussafesi üzemi tanács elnöke az El País című országos spanyol napilappal, miután előző nap az európai cégvezetés Kölnben tárgyalt a vállalati érdekképviseletekkel.

Az újság által közzétett céges jelentés szerint január óta 1,5 százalékkal esett a Ford európai értékesítése, amellyel a márkák között a harmadik helyen áll a Volkswagen és a Renault után.

Almussafesben mintegy 7600 embert foglalkoztat a Ford, a gyárban összesen több mint 1800 járművet szerelnek össze naponta.

A valenciai autonóm kormány a jövő évben költségvetéséből 23,3 millió euró támogatást nyújt a területén működő üzemnek, amelyet ezzel együtt összesen 54,3 millió euróval támogatott 2016 óta.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink