Gyártók Már meg is van, ki fogja vezetni a debreceni BMW-gyárat

Már meg is van, ki fogja vezetni a debreceni BMW-gyárat

Kuthi Áron | 2019.02.19 13:41

Már meg is van, ki fogja vezetni a debreceni BMW-gyárat

Hivatalosan is megkapta kinevezését a BMW leendő debreceni gyárának igazgatója. Michele Melchiorre igazi nehézsúlyú játékos az autóiparban.

Hirdetés

A BMW hivatalosan is kinevezte Michele Melchiorrét, hogy a tervek szerint 2022-ben induló debreceni BMW-gyárat vezesse, számolt be róla a német autóipari szaklap, az Automobilwoche.

A szakember egyben a BMW-csoport alelnöke 2018 októberétől, előtte a bécsi központú Semperit gumigyártó és műanyagipari vállalat vezérigazgatói tisztét töltötte be. De 2016 előtt is az autóiparban mozgott, a DaimlerChrysler AG-nál (a Daimler AG 1926-tól 1998-ig Daimler-Benz, 1998-tól 2007-ig DaimlerChrysler néven működött, 2007 óta csak Daimler néven működik), valamint az FCA Fiat Chrysler Automobiles-nál töltött be vezető tisztségeket. Megfordult az Airbusnál és a Bombardiernél is, az előbbinél az ellátási lánc és beszerzési részlegen, az előbbinél pedig az alkatrészgyártási részlegnél volt.

Olvasta már? Egy korábbi cikkünkben arra kerestük a választ, hogy a BMW-gyár mennyi fizetésért csábítja a mérnököket Debrecenbe. Kattintson a kiemelt szavakra a konkrét számokért!

Melchiorre ugyanakkor nem az ismeretlenségből lép elő, a magyar közvélemény és a döntéshozók már akkor megismerkedhettek vele, mikor a magyar kormány és az autógyár képviselői tavaly novemberben Debrecenben aláírták a befektetésről szóló dokumentumokat.

Nyitókép: a BMW-beruházást érintő területvásárlási és támogatási szerződés aláírása Debrecenben 2018. november 5-én. A második álló alak balról Michele Melchiorre.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink