Gyártók Már a héten felszámolhatják az Ikarus Egyedit

Már a héten felszámolhatják az Ikarus Egyedit

autopro.hu/Sz.F. | 2018.10.08 15:04

Már a héten felszámolhatják az Ikarus Egyedit

A hét első feléig kapott haladékot a cég adósságai megtérítésére, ha ezt nem teszi meg, értékesíthetik a birtokukban álló vagyontárgyakat. A cég birtokában több félkész csuklós busz is állhat, az Ikarus Egyedi az MKB Banknak és a beszállítóknak is tartozik.

Hirdetés

A Fővárosi Törvényszék elrendelte pénteken az Ikarus Egyedi Kft. felszámolását, a cég kedd éjfélig kapott haladékot, hogy kifizesse a tartozásait, értesült az Omnibusz blog szerkesztősége.

Az információik szerint tárgyaltak az Ikarus Egyedi felszámolásáról, és egy hét haladékot kapott a cég adósságainak rendezésére, ez a haladék kedd éjfélkor telik le. Az Ikarus Egyedi korábban azt közölte, hét év alatt térítené meg adósságait, de az ajánlat a fő hitelező MKB Banknak nem tetszett.

Ha elindul a felszámolás, értékesítik a cég vagyontárgyait. Az Ikarus Egyedi fő hitelezője az MKB Bank, a cég értéktárgyaira elsősorban ők tarthatnak igényt, de tartoznak egy sor beszállítónak is – írja a hvg.hu.

A cég a Volánbusznak és a BKV-nak összesen 180 csuklós busz gyártását vállalta, ezt azonban nem teljesítette határidőre. Az Egyedi tulajdonában így tehát néhány félkész busz is állhat az Omnibusz szerint.

Kiemelt Partnereink