Gyártók Magyar startup mozdulatelemző rendszerét vetette be az Audi

Magyar startup mozdulatelemző rendszerét vetette be az Audi

autopro.hu/W.A. | 2016.11.22 10:30

Magyar startup mozdulatelemző rendszerét vetette be az Audi

Az Audi Hungaria új eszközt állított az ergonómia szolgálatába: a világviszonylatban is egyedülálló mozdulatelemző (Motion Capturing) rendszer digitalizálja az emberi mozgást, mely segíti a nem ergonomikus mozdulatok felismerését, így lehetővé teszi a munkahelyek és munkafolyamatok ergonómiai szempontok szerinti kialakítását, optimalizálását.

Hirdetés

„Az Audi Hungariánál nagy hangsúlyt fektetünk az ergonómiára, ezért számunkra az optimális munkahely- és folyamatkialakítás alapvető fontosságú. További, digitális alapú innovatív megoldásokat szeretnénk bevezetni, amelyek segítik munkatársainkat tevékenységük során” - mondta Peter Kössler, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója.

A rendszer két részből tevődik össze: egy szenzorokkal ellátott ruhából, amely egy memóriakártyára rögzíti a munkatárs mozdulatait, valamint egy szoftverből, amely az adatok elemzését végzi. A rendszer egyedisége abban rejlik, hogy ipari környezetben, közvetlenül a munkaállomáson is alkalmazható, így nincs szükség mesterséges laboratóriumi körülményekre.

Az innovatív rendszer kifejlesztésében az Audi Hungaria a magyar startup vállalkozással, az AXS Motionsystem Kft.-vel működött együtt, akik az alkalmazás hardver és szoftver részét is az Audi Hungaria igényeihez igazítva fejlesztették ki.

A mozdulatelemző rendszert a vállalat számos meglévő munkaállomásán vetették már be, javítva azok ergonómiai kialakítását és alkalmazzák a tervezett munkahelyek vizsgálatára is.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink